Current track

Title

Artist


18 septembrie – Ziua internaţională a salarizării echitabile (ONU)

Written by on 18 septembrie 2023

La 18 septembrie 2023 este marcată Ziua internaţională a salarizării echitabile, pentru a creşte gradul de conştientizare publică asupra eforturilor privind obţinerea unei remuneraţii corespunzătoare în raport cu activitatea depusă, indică portalul Organizaţiei Naţiunilor Unite, www.un.org.

Marcarea acestei zile a fost instituită în 2019 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru a contribui la consolidarea angajamentului Naţiunilor Unite privind respectarea drepturilor omului şi privind combaterea formelor de discriminare, conform www.un.org.

În majoritatea regiunilor globului, femeile primesc o remuneraţie cu un cuantum mai mic faţă de lucrătorii bărbaţi, fiind vorba de o diferenţă de salarizare de circa 20% la nivel global, potrivit datelor ONU. Lucrătoarele câştigă 77 de cenţi pentru fiecare dolar obţinut de angajaţii bărbaţi. În unele regiuni, există disparităţi mari privind gradul de angajare în câmpul muncii al femeilor faţă de bărbaţi, indică www.un.org. Potrivit datelor estimative ale ONU, circa 28% dintre femeile angajate la nivel mondial primesc concediu maternal plătit. Aproximativ 65% dintre persoanele trecute de vârsta de pensionare la nivel mondial care nu beneficiază de o pensie standard sunt femei, menţionează portalul ONU, www.un.org, şi femeile desfăşoară de cel puţin două ori şi jumătate mai multă activitate casnică şi de îngrijire neretribuită comparativ cu bărbaţii.

Pentru reducerea diferenţei de salarizare, Organizaţia Naţiunilor Unite a inclus prevederi destinate rezolvării acestei chestiuni în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, în care este promovată munca decentă şi creşterea economică prin obţinerea unui loc de muncă productiv şi cu normă întreagă atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, inclusiv pentru tineri şi pentru persoanele cu dizabilităţi, precum şi o remuneraţie echitabilă pentru activitatea depusă. Reducerea acestor diferenţe salariale este importantă în implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, conform www.un.org.

Organizaţia Naţiunilor Unite, prin intermediul Organizaţiei Femeilor şi a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, invită statele membre şi societatea civilă, organizaţiile de femei, asociaţiile locale şi grupurile dedicate, precum şi organizaţiile angajatorilor, lucrătorilor şi din domeniul afacerilor, să promoveze plata egală pentru activitatea de valoare egală şi să confere drepturi economice corespunzătoare femeilor şi fetelor.

De-a lungul timpului, Coaliţia Internaţională pentru Salarizare Echitabilă a organizat evenimente, şi în format virtual, pentru a încuraja actorii de pe piaţa muncii să implementeze etape necesare pentru a se asigura că salarizarea echitabilă este în centrul eforturilor de redresare la nivel mondial. Coaliţia Internaţională pentru Salarizare Echitabilă, care vizează obţinerea remuneraţiei echitabile pentru femeile şi bărbaţii de pretutindeni, este coordonată de Organizaţia Internaţională a Muncii, de Organizaţia Femeilor a ONU, fiind implicaţi, de asemenea, o serie de parteneri specifici.

AGERPRES/(Documentare – Liviu Tatu, editor: Mariana Zbora-Ciurel, editor online: Andreea Preda)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply