*

Current track

Title

Artist


20 martie – Ziua internaţională a astrologiei

Written by on 20 martie 2024

Celebrată în fiecare an, în ziua în care se produce echinocţiul de primăvară, Ziua internaţională a astrologiei (International Astrology Day), marcată pe 20 martie în 2024, a fost iniţiată de Asociaţia pentru Reţele Astrologice – The Association for Astrological Networking (AFAN), în 1993, potrivit www.afan.org.

Astrologia interpretează influenţa stelelor şi a planetelor asupra vieţii umane. Echinocţiul de primăvară corespunde cu începutul anului astrologic. AFAN a iniţiat această zi pentru a atrage atenţia mass-mediei asupra aspectelor pozitive ale astrologiei şi pentru a aduna fonduri pentru grupările care fac parte din AFAN. Membrii asociaţiei au militat, cu mult timp înainte, pentru a marca această zi la începutul anului astrologic. Această zi a înlocuit manifestările anterioare numite „Weekend-uri astrologice de sensibilizare”.

Astrologii spun că momentul în care ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocţiului de primăvară, totul se trezeşte la viaţă, tinde să iasă la suprafaţă, să se bucure de energiile profunde ale primăverii. Omul devine asemenea unui vulcan, dornic de a erupe, de a exploda, de a realiza lucruri inedite.

Tradiţiile spirituale afirmă că orice formă de evoluţie are trei etape distincte: creaţia, menţinerea şi resorbţia sau distrugerea. La toate acestea, se adaugă şi momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinocţiul de primăvară simbolizează creaţia, solstiţiul de vară apogeul, echinocţiul de toamnă începerea perioadei de resorbţie şi solstiţiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.

Data producerii echinocţiului de primăvară este considerată una dintre cele mai importante pentru astrologie şi astronomie, fiind sărbătorită cu multă bucurie din cele mai îndepărtate vremuri. Astrologii, dar şi cei pasionaţi de această artă se reunesc pentru a-şi împărtăşi cunoştinţele. Dezvoltarea tehnologiei permite acestora să se întâlnească în spaţiul cibernetic, în seminarii şi conferinţe online. Astfel, Ziua internaţională a astrologiei a câştigat popularitate, fiind marcată prin diverse manifestări în tot mai numeroase părţi ale Pământului. Asociaţia pentru Reţele Astrologice găzduieşte discuţii online în fiecare an.

Citește  A murit actorul şi cântăreţul Harry Belafonte (fişă biografică)

Astrologia fascinează oamenii din cele mai vechi timpuri. Ea studiază legăturile dintre evenimentele petrecute pe Pământ, poziţia şi mişcarea planetelor şi constelaţiilor. Ţările care au dezvoltat astrologia au fost cele orientale (China, India), însă fiecare civilizaţie a dezvoltat un stil propriu de astrologie. În timp ce astrologia a fost condamnată de ştiinţă în ultima vreme, este important să ne amintim că anticii s-au uitat întotdeauna la cer pentru a înţelege evoluţia lucrurilor în lumea materială.

Originară din Mesopotamia încă din mileniul III î.Hr., astrologia s-a răspândit în India, a avut perioada sa de glorie în perioada elenistică înainte de a ajunge în cultura islamică şi de a reveni în Europa, odată cu studierea limbii arabe în Evul Mediu. În timpul iluminismului, simpatia pentru astrologie a dispărut, dar interesul a reînviat în jurul secolului al XVIII-lea. Psihiatrul Carl Jung (1875-1961) însuşi a dezvoltat concepte referitoare la astrologie, ducând la dezvoltarea astrologiei psihologice, după cum se menţionează pe www.internationaldays.co/.

Astrologia a fost definită de-a lungul timpului în felurite moduri. Se spune despre ea că este cea mai veche ştiinţă cunoscută. Astrologii moderni definesc astrologia ca pe un limbaj simbolic, un fel de artă. Comunităţile ştiinţifice consideră astrologia o pseudoştiinţă sau o superstiţie. În ciuda diferenţelor de opinii, majoritatea astrologilor sunt de acord că poziţionările corpurilor cereşti folosesc la interpretarea evenimentelor trecute şi prezente precum şi la prezicerea viitorului.

AGERPRES/(Documentare-Daniela Dumitrescu; editor: Irina Andreea Cristea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.
Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply