*

merry christmas

Current track

Title

Artist


ANM: Perioade cu temperaturi oscilante şi cu ploi torenţiale, în intervalul 19 iunie – 2 iulie

Written by on 19 iunie 2023

Regimul termic va continua să rămână unul alternant la nivel naţional, în următoarea perioadă, iar valorile termice în scădere vor fi urmate de temperaturi ridicate, de până la 34 de grade în zona Banatului, în timp ce aversele torenţiale îşi fac simţită prezenţa în majoritatea regiunilor de la jumătatea acestei săptămâni, arată prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul 19 iunie – 2 iulie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, vremea se va încălzi până în jurul datei de 23 iunie, când media maximelor termice va fi de 32 – 34 de grade, iar a minimelor de 17 – 19 grade. În următoarele două zile, temperaturile maxime vor scădea cu aproximativ cinci grade, iar minimele cu trei grade. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variaţii termice semnificative. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 23 – 29 iunie.

În Crişana, media temperaturilor va fi în creştere, de la 27 de grade a maximelor şi de la 12 grade a minimelor, în prima zi, până la 32 – 33 de grade, respectiv 17 – 18 grade, în jurul datei de 23 iunie. În următoarele două zile se va răcori cu aproximativ 3 – 5 grade, apoi nu vor mai fi variaţii termice semnificative. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

În Transilvania, până în jurul datei de 23 iunie, vremea va fi într-un proces de încălzire, astfel că media maximelor termice va ajunge să atingă 31 – 32 de grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 16 grade. În următoarele trei zile, temperaturile maxime vor scădea în medie cu 5 grade, iar minimele cu 2 – 3 grade. În zilele care vor urma nu vor mai fi variaţii mari termice. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi mai intense în intervalul 24 – 28 iunie.

În Maramureş, media temperaturilor va fi în creştere, de la 25 de grade a maximelor şi de la 12 grade a minimelor, în prima zi, până la 31 – 32 de grade, respectiv 16 – 17 grade, în jurul datei de 23 iunie. În următoarele patru zile se va răcori cu aproximativ 4 – 5 grade, după care nu vor mai fi variaţii termice semnificative. Averse vor fi aproape în fiecare zi, mai frecvente şi mai intense în intervalul 23 – 26 iunie.

În Moldova, în cea mai mare parte a primei săptămâni, vremea va fi în încălzire, astfel că media maximelor termice va ajunge să atingă 31 – 33 de grade, iar a minimelor 16 – 18 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor fi mai scăzute, media maximelor având variaţii între 27 şi 29 de grade, în timp ce minimele se vor încadra între 14 şi 16 grade. Local, vor fi posibile perioade cu averse aproape în fiecare zi.

În Dobrogea, media temperaturilor maxime va fi în creştere în prima săptămână, de la 24 de grade în prima zi, până la 28 – 30 de grade în ultimele, apoi nu vor mai fi variaţii semnificative. Media temperaturilor minime va oscila uşor între 17 şi 19 grade. Vor fi perioade cu averse în primele trei zile şi, din nou, după data de 24 iunie.

În Muntenia, între 19 şi 24 iunie, vremea va fi în încălzire. Media temperaturilor maxime va ajunge să atingă 32 – 33 de grade, iar cea a minimelor 16 – 18 grade, apoi se va răcori şi valorile maxime vor fi, în medie, cuprinse între 29 şi 32 de grade, şi minimele între 15 şi 17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului, precum şi între 25 şi 29 iunie.

În Oltenia, în prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi, iar spre finalul acesteia media maximelor termice va fi de 30 – 32 de grade şi a minimelor de 16 – 18 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile maxime vor avea o medie de 27 – 30 de grade, iar minimele de 14 – 16 grade. Probabilitatea de averse va fi mai ridicată între 24 şi 29 iunie.

La munte, vremea se va încălzi până în jurul datei de 23 iunie, când media maximelor termice va fi de 20 – 22 de grade, iar a minimelor de 11 – 14 grade. În următoarele patru zile, temperaturile vor scădea cu până la cinci grade, apoi nu se vor mai modifica semnificativ. Averse se vor semnala în fiecare zi, mai frecvente şi mai intense între 24 şi 29 iunie.

AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply