Current track

Title

Artist


Apele Române: O amplă campanie privind colectarea şi epurarea apelor menajere are loc la nivel naţional

Written by on 25 noiembrie 2022

O amplă campanie de inventariere a sistemelor individuale adecvate pentru colectarea şi epurarea apelor menajere are loc la nivel naţional, a anunţat vineri Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) pe pagina de Facebook.

„În #Vinereaverde, păstrăm apele curate! Este bine ca şi tu să utilizezi un sistem individual adecvat. Astfel, protejezi nu numai resursele de apă de suprafaţă şi subterane, dar şi sănătatea ta. Să cunoşti situaţia privind sistemele individuale adecvate (aşa numitele ‘fose septice’, ‘bazine vidanjabile’) este o necesitate deoarece multă lume le foloseşte, însă nu cunoaşte de care tip sunt şi cum funcţionează”, menţionează ANAR.

Reprezentanţii Apele Române susţin că acolo unde încă nu este construită o reţea de canalizare aceste sisteme contribuie la reducerea poluării mediului înconjurător, respectiv a apelor, şi la crearea unor condiţii de viaţă sigure.

Potrivit sursei citate, sistemele individuale sunt conforme atunci când acestea sunt în principal bazine de colectare sau alte tipuri de containere impermeabile, iar apele menajere sunt colectate, vidanjate şi transportate în mod regulat la o reţea de canalizare sau la o staţie de epurare.

„Dacă sistemul individual realizează şi epurarea apelor menajere în ministaţii de epurare standardizate, atunci se asigură o epurare la o calitate corespunzătoare normelor naţionale. Iată de ce autorităţile administraţiilor publice locale îţi solicită (fie că eşti persoană fizică sau juridică) să declari sistemele individuale adecvate (şi nu latrinele şi puţurile absorbante) în vederea înscrierii acestora într-un registru de evidenţă la nivel de unitate administrativ teritorială (UAT)”, subliniază reprezentanţii ANAR.

Conform anunţului, toate aceste informaţii vor fi preluate într-un sistem naţional informatic creat la nivelul Administraţiei Naţionale „Apele Române” (realizat din fonduri europene printr-un proiect naţional).

„Acesta va deveni funcţional la începutul anului viitor şi va reprezenta un punct de plecare pentru analiza şi aplicarea politicilor publice în domeniu, mai ales acolo unde acesta este prioritar”, susţin reprezentanţii companiei.

AGERPRES/(AS – autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Gabriela Badea)

* Sursa foto: Apele Române / Facebook.com


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply