Current track

Title

Artist


Aplicaţie InfoCons pentru verificarea agenţiilor de turism, unităţilor de cazare şi de alimentaţie publică înainte de vacanţă

Written by on 24 august 2023

InfoCons pune la dispoziţie lista unităţilor de cazare autorizate din România, agenţiile de turism autorizate din România, cât şi unităţile de alimentaţie publică autorizate din România, prin intermediul unei aplicaţii gratuite.

„Indiferent de locaţie trebuie să ne asigurăm că locul în care ne vom petrece timpul liber sau vacanţa respectă criteriile de clasificare conform legii şi, de asemenea, să ne asigurăm că locaţia este autorizată, iar clasificarea obţinută corespunde. În acest sens, InfoCons prin intermediul Aplicaţie gratuite InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu listele actualizate ale unităţilor de cazare, agenţiilor de turism şi a unităţilor de alimentaţie publică”, se arată într-un comunicat al InfoCons.

Prin accesarea secţiunii Verifică firmă turism, disponibilă în cadrul aplicaţiei, consumatorul poate căuta după denumirea operatorului economic informaţii cu privire la acesta.

Potrivit InfoCons, în România sunt în prezent 21.177 unităţi de cazare autorizate de diferite tipuri. De asemenea, pentru 2.943 unităţi de cazare certificatul de clasificare a fost radiat iar pentru alte 6 certificatul de clasificare a fost retras.

Agenţiile de turism licenţiate în România sunt 2.845 însă mai sunt şi 59 agenţii de turism a căror licenţă a fost radiată iar pentru 6 agenţii de turism licenţa a fost retrasă.

Structurile de primire turistică cu funcţii de alimentaţie publică clasificate sunt în număr de 8.233 dar sunt şi 7 astfel de structuri cărora le-a fost retrasă clasificarea şi 1.764 structuri pentru care licenţa a fost radiată.

Cu ajutorul aplicaţiei gratuite InfoCons consumatorii vor fi atenţionaţi prin semnul „!” cât şi prin culoarea roşie a textului dacă operatorul economic căutat are licenţa retrasă sau radiată, subliniază sursa citată.

„Pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când plecaţi în vacanţă sau doriţi să vă petreceţi timpul liber departe de casă, puteţi verifica înainte de a achita avansul către o unitate turistică dacă aceasta este autorizată sau nu şi pentru ce clasificare. Putem verifica uşor dacă unitatea de cazare ne pune la dispoziţie toate facilităţile conform clasificării primite. Totodată, întotdeauna trebuie să solicităm bonul fiscal pentru a avea dovada justificativă în cazul în care dorim să depunem sesizări. Luaţi atitudine şi verificaţi înainte de plecare unitatea de cazare şi agenţia de turism”, a declarat Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

AGERPRES/(AS – autor: Andreea Marinescu, editor: Mariana Nica, editor online: Anda Badea)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply