Current track

Title

Artist


Arad: Un băiat de 11 ani colecționează șerpi, tarantule și scorpioni și participă la expoziții

Written by on 14 aprilie 2025

    Un băiat de 11 ani din Arad, Armin Alexandrescu, colecționează șerpi din specii precum anaconda, pitoni sau boa, dar și tarantule și scorpioni, pe care le poartă în expoziții în țară.

     

    Armin Alexandrescu a început să colecționeze șerpi la vârsta de cinci ani, iar luni și-a deschis, la Complexul Muzeal Arad, expoziția de reptile și insecte – împreună cu tatăl său, care îl supraveghează pentru că este minor.

    La deschidere, zeci de elevi au fost impresionați de exemplarele de șerpi și insecte pe care Armin le are și l-au asaltat cu întrebări.

    ‘Pasiunea mea pentru șerpi a început când aveam cinci ani și am citit povestea ‘Micul prinț’, în care un șarpe boa a înghițit un elefant. I-am cerut tatălui meu să îmi cumpere un șarpe, iar apoi am mai cumpărat o tarantulă, un scorpion… Acum am peste 20 de exemplare de șerpi și inspecte, pe care le țin în condiții speciale’, le-a spus Armin vizitatorilor expoziției.

     

     

    El a mărturisit că șerpii mai mari sunt hrăniți cu iepuri, iar cei mai mici mănâncă șoareci și șobolani. Le procură hrana de la o firmă specializată din Timișoara.

    Băiatul spune că este mândru de colecția sa, pe care o poartă la expoziții prin țară, iar colegii de școală și prietenii îl invidiază.

    ‘Nu este o pasiune des întâlnită, colegii și prietenii se miră’, a spus Armin.

    Colecționarul de reptile și insecte a dat asigurări că nu a avut niciodată incidente, cum ar fi să fie mușcat sau rănit de creaturile sale.

    ‘Are grijă mare, dar oricum acești șerpi nu sunt veninoși. Doar scorpionii și tarantulele au venin, dar nu au fost incidente’, a adăugat tatăl lui Armin, Mihail Alexandrescu.

    Citește  11 ianuarie - Ziua artei fotografice în România

     

    El spune că pasiunea fiului său nu este deloc ieftină, lunar fiind cheltuiți sute de euro pentru întreținerea creaturilor.
    ‘Achizițiile le facem la diverse târguri, de obicei noi mergem în Ungaria, la Budapesta. Nu este o pasiune ieftină, sunt condiții speciale în care trebuie ținute exemplarele, mai costă și hrana destul de mult, dar e hobby-ul fiului meu și el se implică total’, a spus Mihail Alexandrescu.

     

     

    Unii vizitatori mai curajoși au mângâiat șerpii, care erau ținuți în mână de Armin, în timp ce alții au venit la muzeu pentru a-și învinge fobia.

     

     

    ‘Am fobie de șerpi, dar am venit să o înfrunt. Nu este o senzație plăcută să îi văd’, a spus o vizitatoare.

    Expoziția ‘Reptile și insecte vii’ va putea fi vizitată până în 8 iunie, la Complexul Muzeal Arad, în Palatul Cultural.

    ‘Este o expoziție care se adresează în special tinerilor. Este la a doua ediție, pentru că am constatat că prima a avut un mare succes, cu aproximativ 10.000 de vizitatori. Avem mai multe reptile vii, cea mai importantă este o anaconda verde care este în centrul atenției vizitatorilor’, a spus directorul adjunct al muzeului, Bogdan Blaga.

     

     

    În cadrul expoziției sunt prezentați șerpi – cum ar fi pitonul reticulat, pitonul regal, pitonul birmanez, pitonul covor, anaconda verde, șarpele de porumb, șarpele șobolan frumos, șarpele regal, șarpele de lapte Nelson, boa constrictor -, dar și scorpioni, tarantule și diverse șopârle.

    Taxă de intrare este de 22,5 lei pentru adulți, 17 lei pentru pensionari, 12,5 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

    AGERPRES/(AS – redactor: Marian Buga, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)

    Citește  Spectacolul 'Conu' Leonida' - prezentat în premieră, joi, de Teatrul 'Stela Popescu'

    Foto: (c) MARIAN BUGA/AGERPRES

    Loading


    Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
    Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

    (Precizări: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.)

    Vă rugăm să nu folosiți injurii și cuvinte obscene!


    Reader's opinions