Current track

Title

Artist


Arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti: Şcoala – una dintre cele mai pline de speranţă instituţii pentru România

Written by on 3 septembrie 2022

Arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti, ÎPS Aurel Percă, a transmis un mesaj la începutul anului şcolar 2022 – 2023, subliniind că „oricât de mult suferă şcoala – de multe ori din cauza lipsei de atenţie, de grija şi sprijinul de care ar avea nevoie – ea a rămas una dintre cele mai sănătoase şi mai pline de speranţă instituţii pentru ţara noastră”.

„După o vacanţă binemeritată, elevii, profesorii, personalul auxiliar din şcoli se reunesc, iar părinţii doresc să îi vadă pe copiii lor „crescând în înţelepciune, statură şi har” (cf. Luca 2,59). Fiecare, în sfera sa specifică şi în moduri diferite, este chemat să trăiască timpul şcolii ca pe un moment de creştere a unei comunităţi. (…) Şcoala a fost întotdeauna un loc de creştere socială şi de colaborare între familii, comunitatea civilă, comunitatea religioasă şi diferitele spaţii culturale ale societăţii. Ca urmare, reuşita şcolii şi a educaţiei care se primeşte aici este contribuţia tuturor, favorizând şi asumând întotdeauna principiul colaborării”, afirmă ÎPS Aurel Percă în mesajul său.

El spune că, „dacă vrem să realizăm programul propus de preşedintele ţării – „România educată”, atunci cu toţii trebuie să ne asumăm responsabilităţile”.

„Ne aflăm la începutul unui nou an şcolar şi sunt atâtea puncte neclare, motive de îngrijorare şi întrebări care însoţesc această reluare şi care umplu paginile ziarelor şi ale altor mijloace de comunicare, asupra cărora politicienii, intelectualii şi directorii din şcoli sunt adesea chemaţi să ofere propria lor contribuţie de reflecţie. Toţi sunt îngrijoraţi, pe bună dreptate, de viitorul activităţilor şcolare. Însă în curând se va intra în ritmul normal şi ceea ce va fi mai important este calitatea învăţământului şi a educaţiei din şcoli. Oricât de mult suferă şcoala – de multe ori, din cauza lipsei de atenţie, de grija şi sprijinul de care ar avea nevoie – sunt convins că ea a rămas una dintre cele mai sănătoase şi mai pline de speranţă instituţii pentru ţara noastră, unde se manifestă cele mai bune calităţi umane, unde sarcina delicată şi serioasă de a construi viitorul societăţii este adesea trăită cu pasiune şi entuziasm, şi nu doar în transmiterea/însuşirea de noţiuni şi competenţe, ci şi în construirea unor relaţii interpersonale de armonie, în formarea respectului pentru ceilalţi şi pentru casa comună, mediul înconjurător”, arată Arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti.

ÎPS Aurel Percă precizează că „adevărata bucurie a inimii poate fi trăită la şcoală, pentru că bucuria vine din dăruirea de sine pentru ceilalţi”.

„Colegii de clasă sunt, de fapt, o mare bogăţie pentru fiecare dintre voi. Împreună puteţi creşte nu doar în prietenie, ci şi în solidaritate reciprocă, bogată în valorile de care fiecare este purtător. Acestea sunt resurse umane, dar şi spirituale şi religioase, care trebuie să fie respectate şi salutate în mod egal, fără excludere sau discriminare. (…) Tuturor vă doresc un an şcolar fericit şi cu multe succese! Vă îmbrăţişez pe toţi şi vă binecuvântez din inimă”, transmite Arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti.

AGERPRES/(AS – editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply