Current track

Title

Artist


Bihor: Direcţia Silvică a regenerat aproape 380 de hectare de fond forestier, în Luna Pădurii

Written by on 15 aprilie 2024

Direcţia Silvică Bihor a regenerat, în perioada 15 martie – 15 aprilie, în cadrul campaniei Luna Pădurii, peste 379 de hectare de suprafeţe din fondul forestier naţional, din care 272 hectare sunt regenerări naturale şi 107 hectare împăduriri/reîmpăduriri, programul fiind realizat în proporţie de 73%, precizează un comunicat de presă transmis luni de instituţie.

 

Sursa foto: Directia Silvica Bihor

 

„În fond forestier proprietate publică a statului s-au regenerat peste 280 ha din care 200 ha regenerări naturale şi 80 ha împăduriri. De asemenea pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori s-au executat completări pe o suprafaţă de 54,31 ha. Până în acest moment au fost plantaţi în fondul forestier administrat de Direcţia Silvică Bihor peste 800 de mii puieţi forestieri. Campania de împădurire este încă în desfăşurare în zonele montane, unde mai sunt de plantat peste 90 ha. Pentru o parte dintre acestea, 76 ha, sunt înaintate documentaţiile la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor în vederea obţinerii finanţării din surse europene, PNRR”, se arată în comunicatul Direcţiei Silvice.

 

Sursa foto: Directia Silvica Bihor

Direcţia Silvică Bihor a desfăşurat, în ultima lună, mai multe acţiuni dedicate naturii, în general şi pădurii, în special.

Deschiderea Lunii Plantării Arborilor a avut loc în şantierul de împădurire din u.a. 23 C, UP VI Hidişel din cadrul Ocolului Silvic Oradea ocazie cu care a avut loc o amplă acţiune de plantare cu voluntari din cadrul instituţiilor din Oradea, elevi de la şcolile bihorene precum şi voluntari de la societăţi comerciale. Acţiunea la care au participat peste 500 de persoane a fost organizată în parteneriat de către Instituţia Prefectului Bihor, Consiliul Judeţean Bihor, Direcţia Silvică Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group Bihor.

 

Sursa foto: Directia Silvica Bihor

Direcţia Silvică Bihor a sărbătorit, în 21 martie, „Ziua Internaţională a Pădurii” printr-o acţiune de plantare de puieţi forestieri desfăşurată în cadrul proiectului „Pădurea Erasmus Horea”, iniţiat de cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Horea” Marghita, coordonate de directorul Sabău Remus Mircea. Au participat în jur de 200 de elevi şi cadre didactice din liceu, reprezentanţi ai ISU Marghita, reprezentanţi ai unor instituţii bancare cu filiale în Marghita şi alte societăţi comerciale din oraş. Întreaga acţiune s-a desfăşurat sub îndrumarea şi coordonarea personalului silvic de la Ocolul Silvic Marghita.

Astfel de acţiuni au mai fost desfăşurate şi în cadrul celorlalte ocoale din structura DS Bihor.

 

Sursa foto: Directia Silvica Bihor

Tot în cadrul Lunii Plantării Arborilor au avut loc acţiuni de ecologizare, de curăţenie în fond forestier, pe liziere; revizuire şi instalare de panouri de propagandă silvică, curăţare şi amenajare izvoarelor, a traseelor şi amenajărilor turistice din fond forestier etc.

 

Sursa foto: Directia Silvica Bihor

Traseul Educativ din pădurea Băile Felix a fost revizuit prin adăugarea unor staţii în care prin scanarea codului QR se poate afla povestea pădurii Felix, se pot asculta poezii sau se pot vedea urme de vânat. Totodată au fost înlocuiţi şi vechii stâlpi ce susţineau codurile QR deoarece au fost vandalizaţi, cu alţii mai rezistenţi, iar pentru staţiile noi s-au folosit suporţi din piatră.

AGERPRES / (AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Loading


Reader's opinions

Leave a Reply