Current track

Title

Artist


Bistriţa-Năsăud: Jumătate din izvoarele publice monitorizate de DSP nu au apă potabilă

Written by on 25 martie 2024

    Jumătate din cele 30 de izvoare publice monitorizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud pe parcursul anului trecut nu aveau apă potabilă, primăriile fiind obligate să pună anunţuri care să avertizeze populaţia asupra riscului la care se expune prin consum, potrivit raportului asupra calităţii apei potabile publicat pe site-ul instituţiei.

    De asemenea, niciuna din cele 20 de fântâni publice verificate de DSP nu a îndeplinit condiţiile de calitate.

    La solicitarea AGERPRES, DSP Bistriţa-Năsăud a menţionat că analizele de laborator au indicat că apa nu este potabilă la 15 izvoare publice din mediul rural: câte două în localităţile Căianu Mic, Cireşoaia, Urmeniş şi Valea Străjii – aceasta din urmă fiind o zonă de picnic cunoscută, situată la poalele Pasului Tihuţa – şi câte un izvor din localităţile Parva, Lunca Ilvei, Şanţ, Zagra, Budeşti, Buduş şi Lechinţa.

    În ceea ce priveşte fântânile publice, cele mai multe din cele 20 găsite ca neconforme sunt situate în zona de câmpie şi de deal a judeţului.

    Primăriile au fost informate să afişeze, conform HGR 974/2014, înscrisul „apa nu este bună de băut” la fântânile şi izvoarele publice cu apă necorespunzătoare.

    În judeţul Bistriţa-Năsăud există 42 de izvoare captate pe domeniul public şi 56 de fântâni publice.

    În cursul anului trecut, DSP a efectuat peste 36.400 de analize ale apei furnizate populaţiei prin cele 24 de zone de aprovizionare, din care 34 au ieşit neconforme, deficienţele în tratare fiind remediate în maximum o săptămână de la constatarea lor.

    AGERPRES (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

    Citește  Iaşi: Jumătate dintre participanţii la o campanie de testare a memoriei au aflat că au uşoare tulburări cognitive

    Loading


    Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
    Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

    (Precizări: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.)

    Vă rugăm să nu folosiți injurii și cuvinte obscene!


    Reader's opinions