Current track

Title

Artist


Cameră/Cristian Brian: (USR): În loc să se ocupe de dezvoltarea sportului, Novak îşi îmbogăţeşte rudele şi găştile de interese

Written by on 20 martie 2023

Deputatul USR Cristian Brian susţine că România nu are un ministru al Sportului, ci „un şmecher”, iar titularul acestui portofoliu ministerial, Eduard Novak, „în loc să se ocupe de dezvoltarea sportului, îşi îmbogăţeşte rudele, găştile de interese şi apropiaţii”.

„În sport premiile se iau pe bază de performanţă, în schimb, în sportul românesc, ministrul Novak a introdus premierea pe pe bază de grad de rudenie. De ce? Pentru că poate, dar asta înseamnă că îşi bate joc de munca tuturor sportivilor care se bat pentru medalii cu onoare şi mult sacrificiu şi muncă. USR l-a chemat azi în faţa românilor pe ministrul Novak pentru a da explicaţii faţă de abuzurile din ministerul pe care îl conduce. Mi-aş fi dorit să vorbim astăzi despre realizările domnului ministru, dar din păcate acestea sunt inexistente, şi asta pentru că România nu are un ministru al Sportului, ci un şmecher care, în loc să se ocupe de dezvoltarea sportului din România, îşi îmbogăţeşte rudele găştile de interese şi apropiaţii, un şmecher care intervine în alegerile federaţiilor atunci când rezultatele alegerilor nu îi convin, dar care, atunci când se întâmplă abuzuri în federaţii nu ia nicio măsură, un şmecher pus pe căpătuială care a ratat toate obiectivele pe care le-a anunţat la începutul mandatului şi care are zero respect faţă de sportivi, faţă de profesioniştii din sport şi faţă de România”, a declarat deputatul USR, luni, „Ora Guvernului”.

El i-a cerut explicaţii ministrului Sportului, Eduard Novak, pentru modul în care au fost acordate premiile.

„Au fost multe, ştiu, probabil nu mai ţineţi minte. V-aţi dat 75.000 de euro premiu când eraţi preşedinte al Federaţiei Naţionale de Ciclism. Aţi mărit din pix, fără pic de ruşine, cu 100% primele pentru sportivii participanţi la jocurile olimpice, doar acele prime pentru că acolo aveaţi interes direct, restul sportivilor au stat luni de zile să aştepte ceea ce li s-ar cuveni. Aţi dat peste 100.000 de euro unei federaţii sportive care, ce concidenţă, are secretar general o rudă de-a dumneavoastră. Şi cel mai recent exemplu (…) v-aţi premiat tatăl cu 112.000 de euro pentru jocurile paralimpice de la Tokio, doar că tatăl dumneavoastră n-a făcut parte din delegaţia oficială”, a susţinut parlamentarul.

Potrivit acestuia, există o „dublă măsură” din partea ministrului Novac şi când vine vorba despre federaţiile sportive.

„Novac a suspendat alegerile conducerii Federaţiei Române de hochei pe gheaţă deoarece rezultatele n-au fost pe placul lui, şi-a ameninţat subalternii din minister pentru că n-au ascultat de ordinul politic, a refăcut abuziv alegerile din federaţie cu cluburi sportive din anturajul lui (…) Ministrul Novac a renunţat la banii în plus pe care Parlamentul i-a dat către Ministerul Sportului – mă refer la aici la acele tichete de sportiv de 150 de lei pe lună pentru toţi juniorii din România care participă la competiţii sportive. (…) Acest ministru are în spate o coaliţie cu majoritate de 70% şi ar fi putut face liniştit toate reformele de care are nevoie sportul din România. Din păcate se ocupă doar de găinării şi ăsta este şi cel mai trist lucru, că azi, în loc să vorbim despre dezvoltarea sportului, despre investiţii în baze sportive, sport de copii juniori, sport comunitar, finanţarea şi sponsorizarea sportului, trebuie să păzim ministerul de un individ care a luat instituţia pe persoană fizică”, a transmis deputatul USR.

Cristian Brian a mai spus că mandatul lui Eduard Novak este încă unul „ratat pentru sportul românesc”, de aceea, actualul ministru trebuie să plece.

„La final un singur lucru vă mai spun, domnule ministru: aţi ridicat tupeul la un nivel atât de înalt, încât şi colegi de alianţă, cei de la PSD, ar putea să primească lecţii de la dumneavoastră”, a încheiat parlamentarul USR.

AGERPRES/(A – autor: Cătălina Matei, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Simona Aruştei)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply