Current track

Title

Artist


China a înregistrat anul trecut cel mai mic număr de căsătorii din ultimii aproape 40 de ani

Written by on 12 iunie 2023

Numărul de noi căsătorii în China a fost de 6,83 milioane în 2022, cea mai mică cifră de când au început astfel de raportări, în 1986, potrivit datelor Ministerului Afacerilor Civile, prezentate luni de ziarul Global Times, transmite EFE.

În 2021, cifra atinsese deja un minim de 7,63 milioane de legături matrimoniale.

Potrivit datelor ministerului, numărul înregistrărilor nupţiale în China a scăzut de la an la an începând cu 2013, când au fost înregistrate 13,46 milioane de căsătorii.

În 2019, bilanţul prezenta pentru prima dată o cifră sub 10 milioane.

Demograful local He Yafu a explicat pentru Global Times că anul 2022 a marcat un minim nu doar din 1986, ci şi din 1980, potrivit calculelor sale.

Ca factori care au dus la scăderea numărului de căsătorii, specialistul indică scăderea numărului de tineri şi faptul că în ţara asiatică sunt mai mulţi bărbaţi decât femei.

Potrivit celui mai recent recensământ al populaţiei din China, efectuat în 2020, existau cu 17,52 milioane mai mulţi bărbaţi decât femei în grupa de vârstă 20-40 de ani.

De asemenea, vârsta medie a primei căsătorii pentru femei a crescut de la 24 de ani în 2010 la 27,95 ani în 2020.

Expertul a mai indicat drept alte motive pentru scăderea numărului de nunţi „costul ridicat” al căsătoriei, care include uneori zestrea, un obicei încă prezent în unele părţi ale ţării, şi „schimbările de atitudine faţă de căsătorie în rândul tinerelor generaţii”.

China a înregistrat un declin oficial de 850.000 de locuitori în 2022 şi a încheiat anul cu 1.411.750.000 de persoane, în scădere faţă de 1.412.600.000 persoane la sfârşitul anului 2021.

La cel de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez din 2022, partidul de guvernământ a subliniat că ţara are nevoie de un sistem care „să crească rata natalităţii şi să reducă costurile legate de sarcină, naştere, şcolarizare şi creşterea copiilor”.

AGERPRES/ (AS – autor: Vicenţiu Purcărea, editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dadârlat)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.
Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply