Current track

Title

Artist


Ciolacu: Urgenţa maximă este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază

Written by on 15 iunie 2023

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, în cadrul primei şedinţe a noului Guvern, că „urgenţa maximă” este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază.

 


„Urgenţa maximă este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază pe întreg lanţul, până la raft. Efectul aplicării acestei măsuri este scăderea preţurilor la câteva alimente vitale în orice gospodărie. Vreau să discutăm despre această schemă cu marele lanţuri de magazine, cu producătorii, cât şi cu distribuitorii. Trebuie să convenim un efort comun, astfel încât românii să simtă un ajutor semnificativ pentru bugetul familiei. Este un gest obligatoriu faţă de toţi oamenii care au suportat efectele unei inflaţii înalte în ultimul an. Acum este important să ducem inflaţia la o singură cifră cât putem de repede, dar la fel de important este să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a anunţat şi alte proiecte pe care Guvernul urmează să le pună în practică.

„În paralel, mi-aş dori să pregătim lansarea rapidă a unor proiecte, din punctul meu de vedere, esenţiale: sprijinirea procesării de alimente, schema de susţinere a industriei materialelor de construcţii şi introducerea energiei verzi in fermele agricole. Pare că nu avem foarte mult timp de ezitări, este momentul ca oamenii să vadă că venim imediat cu soluţii eficiente şi că le executăm, cum se spune, ca la carte. Doar aşa economia şi populaţia vor simţi cu adevărat schimbare clară şi rezultate concrete”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că la Guvern „vor urma nişte luni grele de muncă, efort, tensiune”.

„Sunt aici, împreună cu colegii mei, să garantez că la Guvernul României vor urma nişte luni grele de muncă, efort, tensiune, dar şi soluţii în faţa unor provocări complicate. Asta ne obligă programul de guvernare asumat astăzi în faţa Parlamentului şi în faţa românilor. Avem un plan vine articulat, avem o viziune pentru naţiune, este un program cu obiective ce trebuie realizate rapid. De aceea este esenţial să muncim în echipă şi vreau să fiu foarte clar de la bun început: acesta este Guvernul României, nu al Partidului Social Democrat, nu al Partidului Naţional Liberal. Suntem cu toţii colegi, nu avem altă şansă decât să ne ajutăm unii pe alţii, pentru că vom împărţi atât reuşitele, dar mai ales eventualele eşecuri”, a spus prim-ministrul.

AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

>> Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Loading

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply