Current track

Title

Artist


Consiliul Judeţean a premiat 18 primării, câştigătoarele Campionatului bihorean al curăţeniei, ediţia a IV-a

Written by on 21 iunie 2024

Consiliul Judeţean (CJ) a premiat, joi seară, cele 18 primării care au câştigat „Campionatul bihorean al curăţeniei”, competiţie adresată administraţiilor locale, desfăşurată în luna mai.

Potrivit unui comunicat al CJ, premiile au fost acordate în cadrul unei gale unde au fost sărbătorite eforturile depuse de comunităţi pentru un judeţ mai curat şi mai verde. La eveniment au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Mircea Mălan, care deţine şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Ecolect, responsabilă de gestionarea deşeurilor din judeţ, primarii şi responsabilii de mediu din primării.

În competiţie s-au înscris 81 de primării dintre cele 101 din judeţul Bihor, cu excepţia Primăriei Oradea.

Campionatul bihorean al curăţeniei” a avut un fond de premiere de 1.080.000 lei, acordându-se câte trei premii pe fiecare din cele şase zone de operare: locul I – 100.000 de lei, locul II – 50.000 de lei şi locul III – 30.000 de lei. Din fiecare premiu, 10% este destinat EcoCluburilor înfiinţate la nivelul fiecărei şcoli, încurajând astfel implicarea elevilor în activităţi ecologice.

În urma evaluării, au fost desemnate câştigătoare următoarele primării:
– Zona 1B: Locul I: Toboliu; Locul II: Sântandrei; Locul III: Oşorhei;
– Zona 2: Locul I: Aleşd; Locul II: Bulz; Locul III: Şinteu;
– Zona 3: Locul I: Mădăras; Locul II: Cociuba Mare; Locul III: Avram Iancu;
– Zona 4: Locul I: Drăgăneşti; Locul II: Beiuş; Locul III: Tărcaia;
– Zona 5: Locul I: Marghita; Locul II: Balc; Locul III: Buduslău;
– Zona 6: Locul I: Sâniob; Locul II: Sălacea; Locul III: Săcueni.

În luna mai s-a desfăşurat şi EcoProvocarea, o competiţie destinată elevilor înscrişi în clasele I-XII în şcolile din toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Bihor. Festivitatea de premiere va avea loc la sfârşitul lunii iunie.

Concursul primăriilor face parte din proiectul „Luna curăţeniei în Bihor”, ajuns la a IV-a ediţie, un demers al întregii comunităţi bihorene, iniţiat de Consiliul Judeţean şi organizat în parteneriat cu ADI Ecolect Group, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Universitatea din Oradea, mediul de afaceri local, ONG-uri de profil, cultele religioase şi presa.

Uniunea Studenţilor din Oradea s-a alăturat campaniei cu proiectul Green Wings, care s-a derulat pe parcursul a patru zile, în perioada 9 -12 mai.

AGERPRES/(AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa foto: Consiliul Judeţean Bihor/facebook.com

 

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply