Current track

Title

Artist


Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a redus programul şi durata de vizitare a pacienţilor

Written by on 18 martie 2024

Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Fogolyan Kristoff” din Sfântu Gheorghe a redus programul de vizitare a pacienţilor de la cinci la trei ore pe zi şi a înjumătăţit durata vizitelor, de la 30 la 15 minute.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert a declarat luni, pentru AGERPRES, că măsura a fost luată în „interesul medical al pacienţilor”, după ce s-a constatat că foarte mulţi vizitatori nu au respectat regulile, creând disconfort şi neplăceri atât bolnavilor internaţi, cât şi cadrelor medicale.

„Noi, anul trecut am stabilit un program de vizitare mai confortabil, dar acest lucru e posibil, se pare, numai într-o societate în care se respectă regulile. La noi nu s-au respectat şi a trebuit să intervenim, pentru că erau vizitatori care stăteau cu orele lângă pacienţi, nu se mai dădeau duşi, sau veneau câte şapte aparţinători deodată, rude, vecini etc, vă daţi seama, într-un salon unde spaţiul e limitat. Atunci am decis să reducem orele de vizitare ca să avem cât mai puţine certuri şi bătaie de cap, pentru că nu avem numai saloane cu un singur pat, sunt şi saloane cu paturi multiple şi e neplăcut pentru pacienţi să fie trataţi, schimbaţi în faţa vizitatorilor. Bine, am înţeles că sunt şi situaţii extreme, înţelegem când aparţinătorii stau lângă o persoană muribundă, dar exagerările şi lipsa de respect au condus la această decizie, de a modifica programul şi condiţiile de vizitare. Am cerut responsabilitate din partea tuturor, dar dacă nu am primit acest ajutor, nu am avut altă soluţie decât să intervenim în interesul medical al pacientului, care este o prioritate pentru noi”, a declarat Andras Nagy Robert.

Conform noilor reguli, pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe vor putea fi vizitaţi de luni până duminică între orele 14,00-17,00, o singură dată pe zi, timp de 15 de minute.

Excepţie fac pacienţii internaţi la Secţia de Terapie Intensivă, care pot fi vizitaţi de luni până vineri între orele 13,00 şi 14,00, respectiv 16,00 şi 17,00, iar sâmbătă şi duminică între orele 11,00 şi 13,00 şi 15,00-17,00, cel mult 15 minute, cu posibilitatea de prelungire cu acordul medicului ATI. La vizitarea pacienţilor internaţi în secţia de Terapie Intensivă, vizitatorii trebuie să poarte mască de protecţie, botoşi şi halat de unică folosinţă şi să îşi dezinfecteze mâinile.

În Secţiile de Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie este permisă prezenţa unui aparţinător în primele patru ore după operaţia cezariană, tot cu respectarea măsurilor sanitare de protecţie.

Conducerea spitalului recomandă persoanelor cu boli cronice să evite vizitarea pacienţilor internaţi.

Anterior acestor măsuri, programul de vizitare a pacienţilor a fost de luni până duminică, între orele 13,00-18,00, pentru cel mult 30 de minute.

AGERPRES / (A – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)

* Sursa foto: Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe / Facebook.com


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Loading


Reader's opinions

Leave a Reply


Sari la conținut