Current track

Title

Artist


Ecotic începe miercuri campania de colectare a deşeurilor electrice de la sediul companiilor şi instituţiilor

Written by on 5 iunie 2024

Ecotic lansează miercuri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, o campanie de colectare a deşeurilor electrice de la sediul companiilor, instituţiilor, ONG-urilor sau al oricărei persoane juridice care are nevoie de o soluţie gratuită, la îndemână, de predare spre reciclare a deşeurilor electrice.

„Prin participarea la campanie, organizaţiile contribuie la tranziţia către o economie circulară. Toate echipamentele predate vor trece prin procesul de reciclare”, au transmis reprezentanţii organizaţiei.

Ecotic a contribuit, încă de la începuturile sale, la tranziţia la economia circulară, prin reciclarea deşeurilor electrice şi electronice, inclusiv a becurilor şi neoanelor şi reintroducerea în circuitul economic a peste 250.000 de tone de materiale reciclabile.

Totodată, prin asigurarea reciclării la cele mai înalte standarde europene, aproximativ 2.000 de tone de substanţe periculoase conţinute în deşeurile electrice şi electronice (DEEE) au fost eliminate în condiţii de maximă siguranţă prevenind, astfel, poluarea.

Potrivit sursei citate, pentru a plasa o comandă de preluare DEEE de la sediu, companiile trebuie să completeze un formular care va fi transmis pe emailul organizaţiei logistica@ecotic.ro sau pot suna la telefonul 0219641 pentru a plasa o comandă de preluare DEEE de la sediu, după ce au fost îndepliniţi câţiva paşi, respectiv identificarea deşeurilor electrice de la sediu, centralizarea şi scoaterea din gestiunea internă.

Cantitatea minimă pentru fiecare comandă este de aproximativ 150 de kg. Tot ce funcţionează cu ajutorul curentului electric sau cu baterii intră în această categorie. Ulterior trebuie completat un formular care trebuie transmis pe emailul organizaţiei logistica@ecotic.ro sau sunat la telefonul 0219641 pentru a plasa o comandă de preluare DEEE de la sediu.

Ecotic este prima organizaţie a producătorilor şi importatorilor de echipamente electrice şi electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 şi licenţiată pentru gestionarea acestui tip de deşeuri în numele a aproximativ 700 de producători şi importatori afiliaţi. Cantitatea de deşeuri electrice şi electronice (DEEE) colectată de Ecotic a atins pragul de 400.000 de tone.

AGERPRES/(AS – autor: Mariana Nica, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.
Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply