Current track

Title

Artist


Eurostat: România, cel mai sever declin al producţiei de servicii, în ianuarie

Written by on 8 aprilie 2024

Producţia de servicii a crescut cu 1% în Uniunea Europeană şi cu 1,5% în zona euro, în ianuarie, comparativ cu decembrie 2023, în timp ce România a raportat cel mai sever declin, arată primele estimări publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În decembrie 2023, producţia de servicii a crescut cu 0,1% în UE şi a scăzut cu 0,1% în zona euro, faţă de luna precedentă.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, în ianuarie, comparativ cu decembrie 2023, cele mai mari creşteri au fost în Lituania (4,9%), Grecia (4,5%) şi Germania (2,8%), iar cel mai sever declin în România (minus 5,1%), Letonia (minus 2,6%), Estonia şi Luxemburg (ambele cu minus 2,1%).

În rândul statelor membre UE, producţia de servicii a crescut cu 0,7% pe segmentul „transport şi depozitare”, cu 0,3% la serviciile de cazare şi alimentaţie publică, cu 0,3% pe segmentul „informare şi comunicare”, cu 2,8% la activităţile imobiliare, cu 3,6% la activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice şi cu 0,7% la serviciile administrative şi de asistenţă.

În ianuarie 2024, comparativ cu ianuarie 2023, producţia de servicii a crescut cu 4,1% în Uniunea Europeană şi cu 4,5% în zona euro.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, în ianuarie 2024, comparativ cu ianuarie 2023, cele mai mari creşteri au fost în Lituania (19,5%), Grecia (9,8%) şi Danemarca (7,4%), iar cel mai sever declin în Estonia (minus 5,1%), Ungaria (minus 4,8%) şi Slovacia (minus 4,7%). România a raportat un avans de 1,3%.

În rândul statelor membre UE, producţia de servicii a crescut cu 2% pe segmentul „transport şi depozitare”, cu 1,2% la serviciile de cazare şi alimentaţie publică, cu 6,5% pe segmentul „informare şi comunicare”, cu 3,3% la activităţile imobiliare, cu 4,2% la activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice şi cu 2,7% la serviciile administrative şi de asistenţă.

AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Dicu, editor: Mariana Nica, editor online: Ada Vîlceanu)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply