Current track

Title

Artist


Grevă de avertisment la CFR SA, pe 15 septembrie

Written by on 7 septembrie 2023

Alianţa Sindicală a Federaţiilor „Drum de Fier – Elcatel” anunţă declanşarea grevei de avertisment la CFR SA în data de 15 septembrie, dorind să atragă atenţia factorilor de decizie cu privire la faptul că este nevoie urgent de implicare pentru a evita blocarea sistemului feroviar.

Potrivit unui comunicat al sindicatelor din sistemul feroviar, motivele care au dus la decizia de a declanşa greva de avertisment sunt: neîncheierea contractului colectiv de muncă, datorită lipsei bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat pe anul 2023; aplicarea prevederilor Legii 195/2020 şi respectarea ierarhizării salariale corespunzătoare atribuţiilor, responsabilităţilor şi calificărilor specifice fiecărei funcţii; asigurarea condiţiilor de muncă şi a echipamentului individual de protecţie şi asigurarea unei finanţări corespunzătoare a sistemului feroviar.

„De mai bine de 30 de ani, lucrătorii feroviari îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii de muncă precare, fără grupuri sanitare, echipament individual de protecţie adecvat, lipsa de personal generând un număr foarte mare de ore suplimentare, aspect care afectează starea de sănătate a salariaţilor. Prin adoptarea Legii 195/2020 de către Parlamentul României, autoritatea legislativă a statului român a considerat sectorul feroviar un element de importanţă vitală al economiei naţionale, stabilind cadrul legal care să creeze premisele unei pieţe a forţei de muncă feroviare care să atragă personal calificat, în vederea creşterii gradului de siguranţă pe calea ferată. Puterea executivă are obligaţia de a respecta voinţa autorităţii legislative şi de a asigura finanţarea corespunzătoare, pentru a pune în aplicare prevederile legii şi pentru a stopa degradarea infrastructurii feroviare. Sistemul feroviar are nevoie urgent de personal, personal calificat şi specializat în meserii care nu se regăsesc în alte sectoare ale economiei naţionale, motiv pentru care, prin greva de avertisment, dorim să atragem atenţia factorilor de decizie de la nivelul Guvernului României şi a opiniei publice cu privire la faptul că este nevoie urgent de implicare pentru a evita blocarea sistemului feroviar””, se spune în comunicat.

Alianţa Sindicală a Federaţiilor „Drum de Fier – Elcatel” este o organizaţie reprezentativă la nivel de unitate CNCF „CFR SA”.

AGERPRES/(AS – autor: Oana Tilică, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Simona Aruştei)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply