Current track

Title

Artist


Grupul PNL din CL Târgu Mureş – iniţiativă de constituire parte civilă în dosarul de abuz în serviciu al primarului

Written by on 6 noiembrie 2023

Grupul consilierilor locali ai Partidului Naţional Liberal (PNL) din Consiliul Local Târgu Mureş a anunţat, luni, că a decis să iniţieze proiectul de hotărâre privind constituirea ca parte civilă în dosarul instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) referitor la primarul Soos Zoltan, cercetat pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu.

„La 26 octombrie 2023, Serviciul Teritorial Mureş al DNA a informat Consiliul Local al municipiului Târgu Mureş despre punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Soos Zoltan, primar al municipiului Târgu Mureş, pentru săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu. Conform legislaţiei în vigoare, Consiliul Local are obligaţia de a se constitui sau nu parte civilă în cadrul dosarului penal cu suma de 224.914 lei. Grupul consilierilor locali ai Partidului Naţional Liberal a decis să iniţieze proiectul de hotărâre privind constituirea ca parte civilă în dosarul privind infracţiunile de abuz în serviciu săvârşite de primarul Soos Zoltan. Suntem convinşi că toţi consilierii locali, în îndeplinirea scopului lor de a lucra pentru binele comun şi a jurământului depus faţă de târgumureşeni, vor vota acest proiect de HCL necesar pentru recuperarea prejudiciului de 224.914 lei cauzat comunităţii. Nota de fundamentare şi proiectul de HCL elaborate de grupul consilierilor locali ai PNL vor fi trimise fiecărui consilier local pentru a face propuneri de modificare sau amendare”, a arătat PNL Mureş, într-un comunicat de presă.

Consilierii locali ai PNL susţin că, prin acest demers, ar dori să demonstreze că sunt deschişi total spre dialog constructiv cu toţi consilierii locali, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă, pentru a decide conţinutul expunerii de motive care fundamentează HCL, precum şi a formei finale a acesteia.

„Scopul final este apărarea intereselor cetăţenilor, în faţa abuzurilor primarului Soos Zoltan. Totodată, prin prezentul demers dorim să fim siguri că, la momentul final al procesului penal, dacă primarul Soos Zoltan va fi găsit vinovat, prejudiciul constatat va fi recuperat în totalitate pentru cetăţenii plătitori de taxe şi impozite din Târgu Mureş. Menţionăm că prezentul demers nu aduce nicio atingere prezumţiei de nevinovăţie pe care o are fiecare inculpat potrivit legislaţiei în vigoare”, a precizat Biroul de presă al PNL Târgu Mureş.

Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş a comunicat recent Consiliului Local al municipiului că Soos Zoltan este urmărit penal pentru mai multe fapte de abuz în serviciu în dosarul angajărilor din administraţia publică a oraşului şi a dat detalii despre posturile care au fost ocupate.

Prin ordonanţa DNA – Târgu Mureş din 23 mai 2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Soos Zoltan, primarul municipiului Târgu Mureş, pentru săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu.

Dosarul vizează transferul unei persoane de la Primăria Sângeorgiu de Mureş, unde era personal contractual şi nu funcţionar public, pe funcţia de director al Direcţiei pentru Asistenţă Socială; transferul secretarului comunei Livezeni pe o funcţie de consilier juridic I la UAT Târgu Mureş, fără înştiinţarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, precum şi angajarea a patru noi consilieri personali, pe lângă cei doi existenţi, prin depăşirea numărului de posturi prevăzute în organigramă.

AGERPRES/(AS – autor: Dorina Matiş, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply