Harghita: Accesul turiştilor în Salina Praid se face cu autobuze electrice
Written by AGERPRES on 9 august 2024
Accesul turiştilor în Salina Praid se face, de câteva zile, cu autobuzele electrice, care parcurg distanţa până la baza de tratament, dar care îi transportă şi la suprafaţă, după ce vizita s-a încheiat.
Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Societăţii Naţionale a Sării – SALROM, se încurajează, în acest fel, o experienţă turistică responsabilă şi prietenoasă cu mediul.
„Salina Praid s-a alăturat iniţiativelor globale de sustenabilitate prin introducerea unui sistem de transport ecologic pentru toţi vizitatorii săi. Începând cu 1 august 2024, toţi turiştii vor avea acces in salină cu autobuze full electrice, SALROM încurajând astfel o experienţă turistică responsabilă şi prietenoasă cu mediul. (…) În contextul provocărilor globale legate de schimbările climatice, SALROM îşi propune să devină un exemplu de bune practici în turismul sustenabil”, se precizează în postarea citată.
Directorul general al SALROM, Constantin Dan Dobrea, a declarat că autobuzele electrice nu emit gaze de eşapament, iar această iniţiativă va reduce semnificativ emisiile de carbon.
„Decizia de a implementa autobuze electrice este parte a angajamentului Societăţii Naţionale a Sării de a promova o exploatare raţională a resurselor naturale şi de a proteja mediul înconjurător. (…) Autobuzele electrice sunt mult mai silenţioase comparativ cu vehiculele convenţionale, reducând poluarea fonică. De asemenea, acestea nu emit gaze de eşapament, contribuind astfel la reducerea poluării. Această iniţiativă va reduce semnificativ emisiile de carbon”, a declarat Constantin Dan Dobrea, director general SALROM, citat în postarea de pe reţeaua de socializare.
Sursa citată a mai arătat că acesta este un pas mare pe care Societatea Naţională a Sării îl face pe drumul înlocuirii tuturor mijloacelor de transport cu unele electrice.
„Ne dorim să inspirăm turiştii să aleagă soluţii ecologice şi să conştientizeze importanţa protejării mediului înconjurător. Salina Praid nu este doar o destinaţie turistică, ci este, de asemenea, cunoscută pentru beneficiile sale terapeutice, având un microclimat benefic, ideal pentru persoanele cu afecţiuni respiratorii, iar această schimbare este un pas important în direcţia unui viitor mai verde”, a mai afirmat Constantin Dan Dobrea.
Pentru a ajunge la Baza de tratament a Salinei Praid, turiştii parcurg cu autobuzul o distanţă de aproximativ 1,5 kilometri.
În această perioadă estivală, frecvenţa cu care se face accesul în salină depinde de numărul turiştilor, în momentul în care locurile în autobuz sunt ocupate, acesta porneşte spre baza de tratament, fără a exista un orar fix.
Acelaşi lucru este valabil şi pentru turiştii care ies din salină şi trebuie să ajungă la suprafaţă.
În această perioadă, în medie, aproximativ trei mii de turişti coboară zilnic în Salina Praid.
AGERPRES/ (AS, autor: Gina Ştefan, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)
Sursa foto: Salrom – SNS SA/Facebook.com