Current track

Title

Artist


Harghita: Cea de-a VIII-a ediţie a Zilelor Spitalului Miercurea-Ciuc; susţin prelegeri peste 120 de lectori

Written by on 2 iulie 2024

Cea de-a opta ediţie a Zilelor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc se va desfăşura în perioada 4-7 iulie, în cadrul manifestării urmând să susţină prelegeri ştiinţifice peste 120 de lectori din România şi străinătate.

Potrivit unui comunicat transmis de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, ceremonia de deschidere va avea loc joi seara, în aula Universităţii Sapientia, iar vineri se desfăşoară sesiunea plenară, pe mai multe secţiuni, cum ar fi : Academia de Ştiinţe Medicale, Cercetare, Neurologie, Cardiologie, Specialităţi chirurgicale, Pediatrie, psihiatrie pediatrică, boli infecţioase, Studii clinice şi cercetări de laborator, Farmacie sau Stomatologie.

Prelegerile vor fi susţine de lectori din România, Ungaria, Suedia, Germania, Ucraina şi Serbia.

„Scopul nostru este, şi în acest an, să oferim pentru medicii din zonă un forum profesional, unde profesorii din centrele universitare şi medicii din spital prezintă noutăţile medicale, iar asistenţi primesc cunoştinţe aplicabile în exerciţiul de îngrijire de zi de zi. În cadrul conferinţei vor avea loc prezentări ştiinţifice, workshopuri, schimburi de experienţă, vom premia angajaţii pensionari, va avea loc o slujbă religioasă pentru cei care lucrează în domeniul sănătăţii. Vom avea mai mult de 120 de lectori. În ziua dedicată asistenţilor medicali pe lângă prezentările ştiinţifice vom organiza şi un quiz cu premii pentru verificarea cunoştinţelor profesionale”, se arată în comunicatul de presă.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, dr. Konrád Judit, a declarat pentru AGERPRES că evenimentul este unul important atât din punct de vedere profesional cât şi al relaţiilor umane şi profesionale.

”Zilele spitalului este un eveniment foarte important pentru noi, atât din punct de vedere profesional, cât şi din punct de vedere al relaţiilor umane şi profesionale. Avem mult de învăţat, iar profesorii universitari, lectorii invitaţi vin în fiecare an cu informaţii şi cunoştinţe medicale noi. Totodată, consider esenţial faptul că medicii din spital au ocazia să-şi prezinte munca, rezultatele activităţii medicale ale spitalului şi mă bucură faptul că în acest an avem un număr foarte mare de lectori, vom avea mai mult de 120 de prezentări ştiinţifice. Aştept cu nerăbdare Zilele spitalului şi mulţumesc în prelabil tuturor celor care vin cu prezentări ştiinţifice. Sunt recunoscătoare, totodată, colegilor şi sponsorilor care ne ajută în fiecare an să realizăm acest eveniment”, a declarat pentru AGERPRES dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc.

Zilele Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea Sapientia, Colegiul Teritorial Harghita al Medicilor, Colegiul Medicilor Stomatologi Harghita, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali şi Consiliul Judeţean Harghita.

AGERPRES/ (AS, autor: Gina Ştefan, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

* Sursa foto: Spitalul Județean de Urgență M-Ciuc/Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház / Facebook.com

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply