Current track

Title

Artist


ICCJ: Au fost desemnaţi prin tragere la sorţi judecătorii din BEC pentru alegerile europarlamentare şi locale

Written by on 15 martie 2024

Instanţa supremă i-a desemnat, vineri, prin tragere la sorţi, pe cei şapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare şi locale, care vor avea loc pe 9 iunie.

Tragerea la sorţi a avut loc în şedinţă publică, unde au participat judecători de la ICCJ, reprezentanţi ai partidelor, dar şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.

 


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Au fost traşi la sorţi patru judecători de la secţiile civile, doi de la Secţia penală şi un magistrat de la Secţia contencios:

*Gheorghe Liviu Zidaru – Secţia I Civilă;

*Adina Georgeta Ponea – Secţia I Civilă;

*Ianina Blandiana Grădinaru – Secţia a II-a Civilă;

*Ruxandra Monica Duţă – Secţia a II-a Civilă;

*Leontina Şerban – Secţia Penală;

*Ioana Bogdan – Secţia Penală;

*Vasile Bîcu – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Potrivit art. 2 alin (4) din OUG nr. 21/2024, în termen de 24 de ore de la alegerea preşedintelui său, Biroul Electoral Central se completează cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente şi cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic şi al fiecărei organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale prevăzute la alin.(2) lit. c), d) şi e), iar în termen de 48 de ore de la rămânerea definitivă a candidaturilor, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic şi al fiecărei organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, altele decât cele prevăzute la alin. (2) lit. c), d) şi e), în limita numărului de membri prevăzut la alin. (2).

Guvernul a adoptat pe 8 martie o ordonanţă de urgenţă care prevede comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, stabilind data de 9 iunie pentru ambele tipuri de scrutin.

AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Loading


Reader's opinions

Leave a Reply


Sari la conținut