Current track

Title

Artist


IMM-urile şi întreprinderile mari pot aplica la Programul ConstructPLUS, până pe data de 8 mai (minister)

Written by on 8 aprilie 2024

Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM) şi întreprinderile mari vor putea aplica, începând de luni, 8 aprilie, timp de o lună, în Programul ConstructPLUS, pentru obţinerea de granturi nerambursabile, în scopul înfiinţării şi/sau dezvoltării capacităţilor de producţie pentru materiale de construcţie, a anunţat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), pe pagina oficială de Facebook.

„MEAT dă start înscrierilor în cadrul programului #ConstructPLUS! Mai exact, începând de astăzi şi până miercuri, 8 mai, IMM-urile şi întreprinderile mari vor putea aplica pentru obţinerea de granturi nerambursabile, în scopul înfiinţării şi/sau dezvoltării capacităţilor de producţie pentru materiale de construcţie (…) La analiza Cererilor de acord pentru finanţare şi a documentaţiei ataşate acestora se vor lua în considerare situaţiile financiare aferente anilor 2020 – 2022. Obligaţia prezentării situaţiilor finaciare nu se aplică întreprinderilor nou-finanţate, definite la art. 3, pct 19 din OUG 68/2023. Cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documentele justificative, se vor transmite de către aplicanţi la Registratura MEAT, fiind necesară următoarea menţiune pe plic: Direcţia Politici Industriale şi Finanţări pentru Industrie – O.U.G. nr. 68/2023”, notează sursa citată.

Valoarea maximă a ajutorului de stat regional nerambursabil este de 50 milioane de euro, dar nu mai mult de 75% din costurile eligibile totale ale proiectului investiţiei şi fără a depăşi intensitatea prevăzută în Harta Regională autorizată de Comisia Europeană şi aprobată, la nivel naţional, prin HG nr. 311/2022, cu modificările şi completările ulterioare.

Bugetul alocat programului ConstructPlus, pentru anul curent, este echivalentul în lei a 149 milioane de euro, precizează ministerul de resort.

AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Mariana Nica, editor online: Ada Vîlceanu)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Loading


Reader's opinions

Leave a Reply