Current track

Title

Artist


Mureş: Peste 600 de persoane care au părăsit timpuriu şcoala au beneficiat de ”A doua şansă”

Written by on 28 decembrie 2023

Peste 600 de persoane din judeţele Vrancea şi Mureş care au părăsit timpuriu şcoala au participat la programe de formare de tipul „A doua şansă”, proiect finanţat din fonduri nerambursabile, informează, joi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Mureş.

Potrivit sursei citate, Asociaţia Europeană pentru o Viaţă mai Bună, în calitate de lider de parteneriat, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş au implementat în perioada 08 ianuarie 2021- 31 decembrie 2023 proiectul „Educaţia, calea spre viitor!”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman

Obiectivul general al proiectului a constat în oferirea unor trasee de reintegrare, personalizate, prin programe de tip „A doua şansă” pentru cei care au părăsit timpuriu şcoala, cu scopul de a dobândi calificările necesare pentru ocuparea unui post pe piaţa muncii şi îmbunătăţirea nivelului de competenţe.

„Grupul ţintă al proiectului a fost format dintr-un număr de 652 de copii/ tineri/ adulţi (iniţial fiind prevăzuţi 600) care, la un moment dat, au părăsit timpuriu şcoala şi care au beneficiat de sprijin direct, de servicii educaţionale de tip „A doua şansă”, cu o abordare pedagogică diferită faţă de cea şcolară, caracterizate de grupe mici de studiu, predare personalizată, inovativă, adaptată vârstei cursanţilor şi 517 persoane reprezentând personal din învăţământul preuniversitar care şi-au îmbunătăţit competenţele (din cele 515 prevăzute iniţial). Proiectul „Educaţia, calea spre viitor !” a oferit, pe de o parte, o şansă de reintegrare în sistemul de educaţie a persoanelor care au părăsit timpuriu şcoala şi, pe de altă parte, o oportunitate pentru personalul din învăţământul preuniversitar de a-şi dezvolta competenţe profesionale în vederea promovării unor servicii educaţionale de calitate orientate pe nevoile grupului ţintă”, precizează sursa citată.

Valoarea totală a proiectului a fost de 9.524.557,36 lei, valoarea cofinanţării UE: 8.095.873,78 lei.

AGERPRES /(AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Loading

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply


Sari la conținut