Current track

Title

Artist


Mureş: Peste 900 de candidaţi înscrişi la UMFST la concursul naţional de intrare în Rezidenţiat

Written by on 6 noiembrie 2023

Peste 900 de candidaţi s-au înscris la concursul naţional de intrare în Rezidenţiat pe loc şi pe post pentru domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, majoritatea pentru domeniul Medicină.

„Ministerul Sănătăţii organizează duminică, 19 noiembrie 2023, concursul naţional de intrare în Rezidenţiat pe loc şi pe post pentru domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, care se desfăşoară în şase centre universitare din ţară: Târgu Mureş, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Craiova. În centrul universitar Târgu Mureş s-au înscris la concurs 912 candidaţi, astfel: 474 de candidaţi pentru domeniul Medicină, 187 de candidaţi pentru domeniul Medicină dentară şi 251 de candidaţi pentru domeniul Farmacie. Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu”, a arătat UMFST Târgu Mureş, pe Facebook.

Potrivit UMFST Târgu Mureş, alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

„Informaţiile privind repartizarea candidaţilor în sălile de concurs se vor afişa în data 16 noiembrie 2023 pe site-ul UMFST G.E. Palade Târgu Mureş şi pe site-ul rezidentiat.ms.ro„, a precizat UMFST.

AGERPRES/(AS – autor: Dorina Matiş, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

* Sursa foto: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie / Facebook.com


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.
Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply