Current track

Title

Artist


Nicuşor Dan se declară bulversat de decizia instanţei de a respinge anularea PUZ-urilor sectoarelor 2 şi 4: Ne judecăm în recurs

Written by on 3 martie 2023

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a declarat „bulversat” de decizia instanţei de a respinge anularea Planurilor urbanistice zonale coordonatoare pentru sectoarele 2 şi 4.

„În primul rând, sunt bulversat de hotărârea pe care instanţa a luat-o, pentru că înainte de acest litigiu au fost 26 de alte litigii care vizau PUZ-urile de sector şi în toate cele 26 de litigii instanţa a mers în direcţia în care PUZ-urile de sector sunt nelegale. Acest litigiu iniţiat de un ONG ar fi trebuit să fie iniţiat de prefect. Acest litigiu a fost judecat în fond. Efectul respingerii acţiunii în fond este că se întrerupe şi suspendarea pe care acelaşi ONG o obţinuse în litigiul de suspendare, până la judecarea recursului. Eu aştept să ne judecăm în recurs”, a arătat el, într-o declaraţie acordată presei.

Nicuşor Dan a menţionat că până în prezent un singur investitor a cerut autorităţii locale despăgubiri ca urmare a faptului că nu a beneficiat de prevederile PUZ-urilor de sector. Nicuşor Dan a mai precizat că, deşi unii speculatori imobiliari se aşteaptă probabil ca PMB să revină la vechea strategie în materie de urbanism, acest lucru nu se va întâmpla.

„Orice dezvoltator poate să aibă pretenţii pentru un act al autorităţii care îl lezează. Un investitor din Sectorul 3 care a cumpărat în baza PUZ Sector 3 poate să se îndrepte împotriva Consiliului General pentru că nu şi-a realizat investiţia şi bineînţeles că judecătorul va aprecia dacă e ceva real sau e ceva virtual, dacă a cheltuit doar cu proiectarea sau s-a împrumutat la bănci. Deci situaţiile sunt diverse, dar până la acest moment, pe tot ce înseamnă PUZ-uri de sector, mai puţin cineva care ne-a cerut 20.000 lei, nu există niciun litigiu, pentru că – îmi închipui – că speculatorii imobiliari aşteaptă ca la un moment dat conducerea primăriei să meargă cum mergea înainte. Ceea ce îi asigur că nu se va întâmpla”, a declarat edilul general.

El a mai precizat că Primăria va elibera certificate de urbanism în baza PUZ-urilor care au reintrat în vigoare, dar a menţionat totodată că aceste PUZ-uri „nu se prea atingeau” de zonele protejate.

„Desigur, da (vom da certificate de urbanism în baza acestor PUZ-uri, n.r.). Certificatul de urbanism este un act de informare, în care informează despre mai multe lucruri, printre care şi regimul urbanistic, iar regimul urbanistic, care era Planul Urbanistic General sau PUZ – zone protejate înainte, acum va fi PUZ Sector 2 sau Sector 4. Problema asta este în foarte mică măsură o problemă a Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru că cele două PUZ-uri de sector nu se prea atingeau de zonele protejate. Deci e o chestiune care ţine de primăriile de la sectoarele 2 şi 4”, a spus Nicuşor Dan.

AGERPRES/(A – autor: Irinela Vişan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply