Current track

Title

Artist


OMV Petrom: Staţiile vor fi redeschise imediat după îndeplinirea condiţiilor solicitate de ANPC; până în prezent au fost redeschise 3

Written by on 12 martie 2024

Staţiile OMV Petrom a căror activitate a fost oprită temporar în urma controalelor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor vor fi redeschise imediat după îndeplinirea tuturor condiţiilor solicitate de ANPC, până în prezent fiind redeschise trei dintre acestea, precizează reprezentanţii companiei, la solicitarea AGERPRES.

„La începutul acestei săptămâni, ANPC a declanşat controale în reţeaua noastră de staţii din România, cu peste 200 de controale într-o singură zi. Acestea au vizat în principal produsele comercializate în magazinele din staţii, starea mobilierului, curăţenia etc. În urma controalelor, au fost evidenţiate o serie de deficienţe cum ar fi: gheaţă în frigidere, praf pe unele rafturi, prezenţa cristalelor de zahăr în miere, eticheta incorectă pe baxul de zahăr etc. Deşi controalele au vizat, în principal, zona de magazine, ANPC a decis oprirea temporară a întregii activităţi în 11 staţii de distribuţie. Staţiile vor fi redeschise imediat după îndeplinirea tuturor condiţiilor solicitate de ANPC. În prezent au fost redeschise 3 dintre acestea”, a subliniat sursa citată.

În ceea ce priveşte pompele, reprezentanţii OMV Petrom au menţionat că acestea sunt verificate şi avizate periodic de către autoritatea de stat cu atribuţii în verificarea şi autorizarea metrologică a pompelor de carburant, respectiv Biroul Român de Metrologie Legală (BRML).

„Până la acest moment nu au fost identificate abateri peste norma impusă de legislaţia specifică”, au punctat aceştia.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat luni o amplă acţiune de control, la nivelul întregii ţări, care vizează modul în care este respectată legislaţia în vigoare în staţiile de carburant din reţeaua OMV-Petrom, iar în urma verificărilor a dispus închiderea temporară a 11 staţii.

Pentru o staţie, propunerea de închidere vizează o perioadă de şase luni.

Conform unui comunicat al autorităţii, până în acest moment comisarii ANPC au verificat 197 de staţii, acţiunea fiind în curs la cea mai mare parte dintre acestea.

Pentru neregulile constatate până în prezent au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de peste 340.000 lei şi 5 avertismente. De asemenea, comisarii au stabilit oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de peste 30.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru 11 staţii şi au făcut o propunere pentru închiderea unei staţii de carburant pentru o perioadă de până la 6 luni.

„Această acţiune amplă are în vedere dorinţa noastră permanentă de a învăţa de la cei mai buni. Aşa cum am văzut în ultima perioadă, mai multe state europene ne atrag atenţia că nu suntem încă pregătiţi să accedem la toate sistemele lor. În urma acţiunii, ne dăm seama că nici operatorii lor economici de marcă nu sunt pregătiţi pentru ţara noastră, aşa cum ne aşteptam. Să ridice piatra cel fără de păcat spune religia creştină. Le oferim acest studiu de caz pentru a ne ajuta prin a ne spune dacă lor le plac imaginile realizate în cadrul acţiunii”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Principalele abateri constatate au fost: lipsa etichetelor de preţ ale produselor de la raft, folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, acumulări de praf, impurităţi şi gheaţă, utilizarea unor pompe de carburant cu canelele (pistol de alimentare) cu zone depreciate, cu grad avansat de uzură şi rugină sau murdare, folosirea unor manometre fără verificare metrologică, comercializarea unor produse neetichetate – fără elemente de identificare, folosirea unor maşini de gheaţă neigienizate, scoase din uz, nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor recomandată de producător, neconcordanţe între preţul afişat la raft şi cel perceput la casa de marcat, comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită, comercializarea unor produse alimentare vrac, fără a fi însoţite de data deschiderii, comercializarea unor produse culinare finite pentru care nu s-au prezentat fişe de producţie, comercializarea unor jucării care nu erau însoţite de informaţii privind elementele de identificare, vârsta utilizatorilor sau avertismente legate de utilizare, comercializarea unor echipamente electrice pentru care nu era afişată taxa de timbru verde, nerespectarea regimului promoţiilor, utilizarea unor echipamente de gătire neigienizate sau cu un grad avansat de uzură, folosirea unor ceşti neigienizate, cu urme de produs, utilizarea unor produse cu stare termică schimbată, folosirea unor ustensile neprofesionale în bucătărie şi a unor coşuri de gunoi fără capac.

AGERPRES/(AS-autor: Nicoleta Gherasi, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Loading


Reader's opinions

Leave a Reply


Sari la conținut