Current track

Title

Artist


Producţia de gaze a OMV Petrom a scăzut cu 2,3% în trimestrul 3 din 2023

Written by on 9 octombrie 2023

Producţia de gaze a OMV Petrom s-a cifrat la 59.500 bep/zi, în trimestrul al treilea al acestui an, în scădere cu 2,3% comparativ cu perioada similară din 2022, conform datelor preliminare transmise, luni, Bursei de Valori Bucureşti.

Producţia totală de hidrocarburi s-a ridicat la 113.500 bep/zi, în scădere cu 3,16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Producţia de ţiţei şi condensat a totalizat 54.000 bep/zi (minus 4,1%).

Volumul total de vânzări de hidrocarburi a fost, în trimestrul încheiat la 30 septembrie, de 107.900 bep/zi (minus 6,6%), din care 55.700 vânzări de ţiţei şi condensat (minus 4,8%) şi 52.200 bep/zi vânzări de gaze naturale (minus 2,4%).

Producţia netă de energie electrică a centralei de la Brazi a totalizat în perioada menţionată 1,48 TWh, fiind cu 4,22% mai mare faţă de cea din trimestrul III 2022.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Petrom este o companie în care acţionarii români deţin peste 42% din acţiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,7%, iar 21,7% sunt deţinute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali şi alte entităţi româneşti). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai companii industriale listate din Austria, deţine 51,2% din acţiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deţinute de alţi investitori străini. Din totalul acţiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra.

AGERPRES/(AS – autor: Nicoleta Gherasi, editor: Oana Tilică, editor online: Ada Vîlceanu)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Loading

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply


Sari la conținut