Current track

Title

Artist


Război Israel-Hamas/ONU avertizează împotriva prăbuşirii ”ordinii publice” în Fâşia Gaza după o serie de jafuri

Written by on 29 octombrie 2023

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni a avertizat duminică împotriva unei prăbuşiri a „ordinii publice” în Fâşia Gaza, la o zi după jefuirea unor depozite şi centre de distribuire a ajutoarelor alimentare pe care le administrează, relatează France Presse.

„Mii de persoane au intrat în mai multe depozite şi centre de distribuire ale UNRWA în centrul şi sudul Fâşiei Gaza”, a afirmat această agenţie a ONU într-un comunicat.

„Este un semn îngrijorător că ordinea publică începe să se prăbuşească după trei săptămâni de război şi un asediu strict asupra Fâşiei Gaza”, a declarat directorul pentru operaţiunile UNRWA în Gaza, Thomas White. „Oamenii sunt înspăimântaţi, frustraţi şi disperaţi”.

În timp ce situaţia umanitară în Fâşia Gaza, deja catastrofală – potrivit unor organizaţii neguvernamentale – nu încetează să se deterioreze, un jurnalist de la AFP a văzut sâmbătă zeci de palestinieni jefuind unul dintre centrele de distribuire ale UNRWA la Deir el-Balah (centru).

Palestinienii strămutaţi din nordul teritoriului Fâşiei Gaza (în centru şi în sud) ieşeau din aceste centre, unul purtând un sac cu făină pe umăr, altul cu sticle de ulei sub braţ şi pungi de linte şi zahăr.

De obicei, raţiile alimentare sunt distribuite celor mai nevoiaşi dintre refugiaţi.

„Aprovizionarea pe piaţă se epuizează, iar ajutorul umanitar care intră în Fâşia Gaza cu camioane venind din Egipt este insuficient. Necesităţile populaţiei sunt enorme, chiar dacă ne referim doar la stricta supravieţuire, în timp ce ajutorul pe care îl primim este puţin şi incoerent”, a adăugat White.

Potrivit lui, „puţin peste 80 de camioane” cu ajutoare au sosit în Gaza prin terminalul de la Rafah de când a început livrarea acestei asistenţe umanitare în 21 octombrie.

„Sistemul actual al convoaielor este sortit eşecului. Foarte puţine camioane, procese lente, inspecţii stricte, aprovizionări care nu corespund necesităţilor UNRWA şi ale altor organizaţii caritabile şi mai ales interdicţia continuă asupra carburanţilor, toate acestea constituie o reţetă pentru un sistem în faliment”, a avertizat el.

AGERPRES/(AS-editor:Lilia Traci, editor online: Adrian Dãdârlat)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply