Current track

Title

Artist


SĂRBĂTORI RELIGIOASE – 16 iunie

Written by on 16 iunie 2023

Ortodoxe
Sf. Ier. Tihon, episcopul Amatundei

Greco-catolice
Sf. Tihon al Amatuntei Ciprului

Romano-catolice
Preasfânta Inimă a Lui Iisus
Ss. Benone, ep.; Iudita, văduvă, m.

Sfântul Ierarh Tihon, episcopul Amatundei, este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 16 iunie.

Sfântul Tihon este originar din Amatunda (Cipru), născut din părinţi binecredincioşi şi iubitori de Hristos.

Din tinereţea sa, Sfântul Tihon a învăţat a-L cunoaşte pe Hristos Dumnezeu şi sfintele Lui Scripturi. Alăturându-se clerului Bisericii, a fost rânduit mai întâi citeţ, apoi a fost sfinţit diacon, iar la moartea episcopului Memnon, a fost hirotonit episcop al cetăţii de către Sfântul Epifanie, arhiepiscopul Ciprului.

S-a dedicat propovăduirii Evangheliei şi, fiind foarte mulţi locuitori păgâni în cetate, s-a nevoit mult pentru aducerea la credinţă a acestor oameni care piereau în înşelăciunea închinării la idoli.

A arătat multă grijă de cei săraci, dragostea faţă de aproapele său fiind renumită. Pentru această dragoste a fost învrednicit cu darul facerii de minuni. (sursă: vol. „Vieţile Sfinţilor”)

AGERPRES/(Documentare – Mariana Zbora-Ciurel; editor: Irina Andreea Cristea)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply