Current track

Title

Artist


TM2023/Timiş: Asociaţia BIS prezintă 25 de ore de teatru non-stop

Written by on 4 septembrie 2023

Cea de-a XIII-a ediţie a festivalului „25 de ore de teatru non-stop”, organizat de Asociaţia BIS a teatrelor independente, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie, la Timişoara, aduce în Capitala Europeană a Culturii TM2023 zeci de artişti tineri din Sibiu, Timişoara, Bucureşti, Cluj- Napoca, Petroşani, Republica Moldova, Uganda.

Cele 21 de evenimente vor avea loc în 10 spaţii din oraş.

Festivalul se deschide cu comedia „Extraconjugal” a Teatrului de Artă Bucureşti, care va avea loc în 30 septembrie, la ora 19,00, în sala de concerte a Liceului „Ion Vidu”.

Maratonul va continua cu trilogia BIS Teatru „Născut în ’90”, în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş şi în Sala Teatrului German.

Festivalul se încheie în forţă cu suprapunerea a două dintre cele mai apreciate şi reprezentative producţii din peisajul teatral actual, respectiv, spectacolul „Visul”, distins cu Premiul Radio România Cultural pentru categoria Teatru şi cu spectacolul „Grand Hostel Timişoara”, la Scârţ Loc Lejer.

„În primăvara anului 2003, ca tânăr Unatc-ist plin de vise creţe, luam trenul de noapte de la Bucureşti spre Timişoara pentru a mă bucura alături de trupa mea de suflet din Cluj, Imago, de un maraton teatral pus la cale de trupa Thespis din Timişoara. (…) Iată că acum, după 20 de ani, festivalul revine la Timişoara, alături de toţi cei care l-au plăsmuit, într-o sărbătoare a oraşului, a expresiei teatrale libere. Vrem ca spectatorii să găsească la rândul lor vibraţia aceea nebună a maratonului teatral, a festivalului care ne-a inspirat pe noi ani la rând. Să îi însoţească pe artişti de-a lungul nopţii, de-a lungul zilei următoare în acest carusel de emoţii şi de nostalgii. Ce alt moment ar fi mai potrivit pentru o astfel de restituire, de întâlnire, decât anul în care Timişoara este Capitală Europeană a Culturii?”, arată Bogdan Sărătean, coordonator „25 de ore de teatru non-stop”, într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Proiectul face parte din Programul cultural naţional Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 şi este finanţat prin programul Theatre Artistic Excellence, derulat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

AGERPRES/(AS – autor: Otilia Halunga, editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruştei)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply