Current track

Title

Artist


Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a crescut cu 17% în 2023

Written by on 19 ianuarie 2024

Aproape 25 de milioane de pasageri au fost înregistraţi pe aeroporturile din România pe parcursul anului trecut, cu 17% mai mulţi faţă de 2022, informează Asociaţia Aeroporturilor din România.

Faţă de anul 2019, avansul este de 6%, când au fost înregistrate 23,234 milioane de persoane pe aeroporturile din România.

„Ne bucurăm să constatăm că în România traficul de pasageri a recuperat puternic, astfel că am depăşit valorile înregistrate înainte de pandemie. Spre comparaţie, traficul aerian din Europa va atinge probabil valorile din anul 2019 abia la sfârşitul acestui an. În ultimii ani, majoritatea aeroporturilor din România au derulat proiecte importante de investiţii. Au fost construite noi terminale, au fost extinse şi modernizate cele existente, sa lucrat la extinderea unor piste, căi şi platforme de rulare şi au fost achiziţionate echipamente moderne de securitate. Toate aceste investiţii ne vor permite să procesăm în condiţii optime un număr tot mai mare de pasageri. Ne aşteptăm ca valorile de trafic să crească constant şi estimăm că în anul 2040 pe aeroporturile din România vom depăşi 50 de milioane de pasageri”, a declarat David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Comparând datele de trafic înregistrare de aeroporturile din România în ultimii doi ani, se poate observa că în anul 2023 numărul pasagerilor pe rutele interne a scăzut cu 8% faţă de anul 2022, ajungând la 1,821 milioane de persoane transportate.

În acelaşi timp numărul pasagerilor pe rutele externe a cunoscut o creştere importantă, de 19,62% în 2023 faţă de anul 2022 (22,737 milioane de pasageri).

Pe parcursul anului 2023 au fost înregistrate 233.027 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), cu 5,6% mai multe decât în anul anterior.

Potrivit sursei citate, traficul aerian de marfă a scăzut anul trecut cu 5,7%. Astfel, în anul 2023 pe aeroporturile din România au fost transportate 50.786 tone de marfă, comparativ cu 53.877 în anul 2022.

Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR) a fost înfiinţată în anul 1999 şi reuneşte în prezent 24 de membri, printre care 18 aeroporturi şi firme din domeniul aeroportuar.

AGERPRES/(AS – autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Mariana Nica, editor online: Gabriela Badea)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Loading

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply


Sari la conținut