Current track

Title

Artist


Tulcea: Pregătiri pentru Revelionul pe stil vechi

Written by on 12 ianuarie 2024

Unele restaurante din Tulcea fac ultimele pregătiri pentru Revelionul bătrân, care se va marca în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar unul dintre hotelurile din Deltă, care a oferit un pachet special pentru această sărbătoare, mai are doar câteva camere libere.

Managerul unei unităţi de cazare din oraşul Tulcea, Raluca Cacencu, a declarat pentru AGERPRES că în fiecare an hotelul pe care-l conduce organizează Crăciunul şi Revelionul bătrân.

„Eu am un tată ucrainean şi o mamă tătăroaică. Am fost foarte apropiaţi de ambele religii şi fiind mai aproape, geografic vorbind, de părinţii tatălui meu, ucraineni, am făcut toate sărbătorile după calendarul vechi. Ca amuzament, eu am aflat că Moş Crăciun vine pe 25 decembrie când m-au dus părinţii la şcoală, în clasa I. Când am crescut am ţinut sărbătorile vechi”, a afirmat Raluca Cacencu.

Pentru Revelionul pe stil vechi, meniul pregătit în restaurantul din oraşul Tulcea include o gustare, friptură, peşte, desert şi băutură, preţul fiind de 250 de lei.

„În meniu, avem un file de şalău în crustă de susan cu sos olandez. Reţeta e simplă. Tranşez şalăul, îl condimentez, îl dau prin făină, ou şi susan. Prăjim şalăul, îl tapetăm pentru a nu rămâne uleios şi apoi îl montăm în farfurie”, a explicat Ionela Velniciuc, angajată ca bucătar.

De altfel, un hotel din Delta Dunării care a oferit un pachet promoţional în perioada 12 – 14 ianuarie mai are doar câteva camere libere. Pachetul include cazare pentru două nopţi, mic dejun şi cină festivă şi costă de la 1.250 de lei până la peste 1.600 de lei, în funcţie de camera preferată.

Şi ruşii lipoveni din judeţul Tulcea se pregătesc de sărbătoare, însă ei nu vor petrece în noaptea dintre ani, în contextul în care preceptele religioase le interzic să intre în biserică după o petrecere. În prima zi a noului an bătrân este Sfântul Vasile şi abia după ce merg la biserică şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru încă un an cu sănătate, lipovenii îşi deschid casele şi petrec, pe mesele de sărbătoare ei având răcituri cu hrean, sarmale, friptură şi cozonaci.

AGERPRES/(A, AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Loading

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply


Sari la conținut