Current track

Title

Artist


Un general german crede că şi femeile ar trebui să fie vizate de serviciul militar obligatoriu, dacă acesta va fi reintrodus

Written by on 4 iulie 2024

Inspectorul general al forţelor armate germane a sugerat ca femeile să fie obligate şi ele să efectueze serviciul militar obligatoriu, dacă acesta va fi reintrodus, pentru a „asigura egalitatea”, relatează dpa.

Germania a renunţat la serviciul militar obligatoriu în 2011, deşi legea continuă să permită acest tip de recrutare în eventualitatea unui război sau a altor tensiuni.

Războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei a scos din nou în evidenţă deficienţele armatei germane şi a provocat o dezbatere privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

Ministrul apărării Boris Pistorius a prezentat în iunie planuri pentru un nou model de serviciu militar menit să contribuie la completarea efectivelor armatei.

În declaraţii pentru grupul media german RND care au fost publicate joi, Carsten Breuer, responsabilul militar cu gradul cel mai înalt din armata germană, a spus că serviciul militar obligatoriu, în prezent suspendat, se aplică numai în cazul bărbaţilor, dar că în opinia sa „ar trebui asigurată egalitatea”.

Totuşi, introducerea de drepturi egale în acest caz necesită o dezbatere politică şi socială, a adăugat Breuer.

Ministrul apărării Boris Pistorius intenţionează să introducă înregistrarea obligatorie, prin care tinerii trebuie să-şi declare disponibilitatea de a efectua serviciul militar şi faptul că sunt capabili să-l îndeplinească. Femeile pot face şi ele acest lucru, dar pe bază de voluntariat.

Ministrul a descris ideea drept „serviciu militar selectiv”, menit să permită armatei să-i convoace numai pe cei „mai adecvaţi şi mai motivaţi” pentru instruire.

Noul model prevede şase luni de serviciu militar de bază, cu o opţiune de serviciu suplimentar voluntar de până la 17 luni.

Carsten Breuer şi-a exprimat sprijinul pentru noul model de recrutare al lui Pistorius.

El a spus că, dintr-o perspectivă militară, este necesară dezvoltarea capabilităţilor, în special în ceea ce priveşte planificarea NATO.

Înaltul responsabil militar a mai spus că Germania este un hub foarte important pentru alianţa occidentală şi că ţara are nevoie de peste 400.000 de militari temporari şi profesionişti sau rezervişti.

Pentru a satisface această necesitate, este nevoie de circa 100.000 de rezervişti suplimentari, iar noul model de recrutare ar putea atinge acest obiectiv, potrivit lui Breuer. Totuşi, a subliniat el, vor fi necesare şi elemente de serviciu militar obligatoriu.

AGERPRES/(AS – autor: Florin Ştefan, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruştei)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply