Current track

Title

Artist


Vâlcea: Aproximativ 300 de funcţionari publici din 23 de primării sunt în grevă de avertisment

Written by on 18 martie 2024

Aproximativ 300 de funcţionari din primăriile rurale din judeţul Vâlcea au reluat luni acţiunile de protest începute în luna ianuarie, fiind nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu s-a ţinut de promisiunea de a le actualiza salariile la fel ca la ceilalţi bugetari.

Funcţionarii publici supun că zilnic, timp de două ore, nu vor lucra cu publicul iar în restul programului vor fi în grevă japoneză, însă nu exclud nici posibilitatea declanşării grevei generale în cazul în care soluţionarea revendicărilor lor va fi în continuare amânată.

„Am reluat greva de avertisment începând din această zi, câte două ore, în fiecare zi, până ni se vor rezolva solicitările depuse. În judeţul Vâlcea sunt 23 de grupe sindicale, aproximativ 300 de funcţionari din administraţia publică locală, iar în Regiunea Sud-Vest, care cuprinde judeţele Vâlcea, Olt, Mehedinţi, Dolj şi Gorj, sunt 1.100 de funcţionari din aproximativ 77 de grupe sindicale. (…) A fost luată în considerare şi greva generală dacă nu vom fi ascultaţi de Guvern. Noi din 31 ianuarie am întreprins aceste demersuri, ni s-a promis că ne vor fi rezolvate solicitările, să fie echitate între clasele de salarizare, însă am tot fost amânaţi. De asta am şi suspendat greva, pentru că primisem un răspuns favorabil, iar în ultimul timp ni s-a tot spus ‘veniţi mânie, veniţi mâine’ şi asta ne-a determinat să reluăm această grevă până când se vor rezolva problemele”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele filialei Vâlcea a Sindicatului Naţional Solidaritatea Comunelor şi Oraşelor SCOR, Sabin Popa.

Sindicaliştii spun că principala nemulţumire este legată de salariile pe care le primesc angajaţii din primăriile de comune şi care au rămas la nivelul anului 2021.

„Nemulţumirile noastre sunt unele foarte simple. Nu vrem o majorare salarială, aşa cum se tot aude în mass-media. Vrem doar să se pună în aplicare legea unică de salarizare în vigoare. La ceilalţi funcţionari publici, coeficientul acela stabilit prin legea unică de salarizare este la nivelul anului 2022, noi rămânând la nivelul anului 2021. De fapt, vrem să fim în rând cu ceilalţi. Celor din sănătate li s-a adus salariul, coeficienţii aceia, la nivelul anului 2023, pentru că sunt efectiv la zi, plus că li s-a acordat încă o majorare de 20%. Nu sunt solicitări care nu pot fi rezolvate, nu este un impact bugetar la nivel naţional atât de mare pe cât se estimează şi cât vorbesc unii şi alţii. Eu zic că sunt nişte solicitări care pot fi acceptate. În cazul în care nu vom fi ascultaţi, repet, vom trece şi la greva generală. În iunie sunt alegeri. Toţi din administraţia publică locală sunt prinşi în aceste alegeri ca să decurgă în bune condiţii. Ar trebui totuşi să ni se dea ceea ce ni se cuvine”, a spus liderul funcţionarilor sindicalişti din Vâlcea.

AGERPRES/ (AS -autor: Ramona Dincă, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Loading


Reader's opinions

Leave a Reply


Sari la conținut