Current track

Title

Artist


Vâlcea: Proiect de educare a elevilor în cyber security; Intotero – Mi-aş dori să fie exportat la nivel naţional

Written by on 26 octombrie 2023

Cyber Smart Academy – primul proiect din România care încearcă să vină în ajutorul tinerilor şi să-i înveţe cum să se protejeze de pericolele care îi pândesc în mediul online, în special în zona social media – a debutat, joi, la Râmnic, la eveniment fiind prezent şi ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero.

„Internetul a adus progres, dezvoltare, dar, în egală măsură, internetul poate să fie şi un pericol şi de aceea iniţiativa la care participăm astăzi cu toţii înseamnă foarte mult. Aştept finalul acestui proiect şi mi-aş dori foarte mult ca acest proiect, prin intermediul vostru, să fie exportat la nivel naţional”, a spus Intotero în deschiderea evenimentului.

Cyber Smart Academy este o campanie derulată de Cyber Space Academy, o companie românească specializată în servicii de securitate IT ofensivă, susţinută de Consiliul Judeţean Vâlcea, iar joi a avut prima sesiune de informare cu aproximativ 200 de elevi şi profesori de la şcoli din judeţ.

„Social media este unul dintre motivele pentru care ne-am întâlnit astăzi aici, pentru că social media vine şi cu bine, dar şi cu mai puţin bine. Şi atunci, trebuie să învăţăm şi să-i ajutăm pe tineri să se protejeze, să se obişnuiască. A dat Dumnezeu şi am reuşit să facem acest proiect, să-l pornim. Era o promisiune pe am ţinut neapărat să o îndeplinesc”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Până la sfârşitul acestui an şcolar, vor mai avea loc trei astfel întâlniri, pentru ca tinerii din Vâlcea să înveţe într-un mod facil şi prietenos, de la specialişti în domeniul securităţii cibernetice, cum să se apere de pericolele din mediul online.

„Cu toţii ne îndreptăm către o societate digitalizată. Este extrem de important să ştim cum să ne comportăm în mediul online, să avem nişte noţiuni care să ne permită să folosim mediul online să studiem, să ne alegem profesii care să ne faciliteze învăţarea în mediul online. Internetul vine cu lucruri bune, dar şi cu fenomene mai puţin bune, chiar grave, urâte. Vorbim de escrocherii, vorbim de trafic de droguri, vorbim de pedofilie în mediu online, lucruri grave de care trebuie să ne ferim, cum să ne ferim, cum să îi recunoaştem pe cei care practică, din păcate, aceste lucruri în mediul online. Vorbim de social media unde petrecem foarte mult timp şi este foarte important să ştim că orice scriem, postăm, distribuim în social media, datele pe care noi le distribuim rămân acolo cu consecinţe pe termen lung. Deci, este foarte important să avem un comportament adecvat, respectuos, responsabil atunci când suntem în mediul online”, a atras atenţia şi CEO-ul companiei de cyber security care va ţine aceste cursuri în Vâlcea, Irina Peptenaru.

Fondurile necesare derulării acestui proiect sunt asigurate de CJ Vâlcea, care a alocat luna trecută din bugetul judeţului 50.000 de lei, bani care vor acoperi costurile de instruire şi participare la activităţi pentru 1.000 de elevi şi studenţi.

AGERPRES/ (AS -autor: Ramona Dincă, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dãdârlat)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply