Current track

Title

Artist


Vevera (ICI): Colaborarea, schimbul informaţii şi cooperarea cu alte organizaţii, componente esenţiale pentru promovarea unui mediu de securitate cibernetică robust

Written by on 29 octombrie 2023

Protecţia infrastructurii critice este esenţială în lumea interconectată de astăzi, iar colaborarea, schimbul de informaţii şi cooperarea cu alte organizaţii sunt componente esenţiale pentru a promova un mediu de securitate cibernetică robust şi proactiv, potrivit directorului general al ICI Bucureşti, Adrian-Victor Vevera.

Acesta a participat în perioada 26-27 octombrie la Critical Infrastructure Defense Challenge (CIDC) 2023, eveniment desfăşurat la Baku în Azerbaidjan.

„”În lumea interconectată de astăzi, protecţia infrastructurii critice este esenţială. Asistăm la un număr în creştere de ameninţări cibernetice şi atacuri asupra sectoarelor vitale, inclusiv energie, transport şi asistenţă medicală, care pot avea consecinţe de amploare asupra societăţii. Avem o responsabilitate colectivă în ceea ce priveşte protejarea infrastructurii critice. Colaborarea, schimbul de informaţii şi cooperarea cu alte organizaţii, atât publice, cât şi private, sunt componente esenţiale pentru a promova un mediu de securitate cibernetică robust şi proactiv”, a declarat Adrian-Victor Vevera, conform unui comunicat al ICI Bucureşti. Intervenţia acestuia a avut loc în panelul cu tema „Rolul CERT-urilor în protecţia infrastructurii critice”.

În cadrul evenimentului, în plus faţă de prezentări şi discuţii în paneluri, s-a desfăşurat finala competiţiei Cyberwarfare cu scopul de a dezvolta abilităţi de apărare a sistemelor informaţionale critice împotriva atacurilor cibernetice şi managementul sistemelor informaţionale în situaţii de criză. Totodată, CIDC a oferit şi o expoziţie de soluţii de securitate cibernetică, concursuri şi chestionare virtuale.

Evenimentul a fost organizat de Serviciul de Stat pentru Comunicaţii Speciale şi Securitate Informaţională al Azerbaidjanului şi Serviciul de Securitate a Statului, reunind peste 1.700 reprezentanţi ai companiilor din ţară şi din străinătate, ai sectorului guvernamental, studenţi şi profesionişti din domeniu.

AGERPRES/(AS-editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Adrian Dădârlat)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply