Current track

Title

Artist


PE şi-a lansat videoclipul campaniei de promovare a alegerilor, cu un mesaj transmis de la o generaţie la alta: „Foloseşte-ţi votul”

Written by on 29 aprilie 2024

Parlamentul European (PE) a lansat luni dimineaţă videoclipul de promovare a alegerilor europene din 6-9 iunie, în cadrul celei de a doua etape a campaniei sale de comunicare care se desfăşoară sub sloganul „Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”.

 

Între 6 şi 9 iunie 2024, peste 370 de milioane de persoane din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt chemate să voteze la alegerile europene.

PE a lansat luni a doua etapă a strategiei sale de comunicare care se desfăşoară sub sloganul „Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine” şi are drept obiectiv să-i încurajeze pe cetăţenii europeni să voteze.

 

Potrivit PE, această a doua etapă a campaniei de comunicare în perspectiva alegerilor va include evenimente mass-media, comunicări online, implicarea unor parteneri publici şi privaţi, iniţiative de mobilizare a comunităţilor şi programe educaţionale special concepute pentru a rezona cu oamenii din întreaga Uniune Europeană.

Videoclipul de patru minute cu mesajul „Foloseşte-ţi votul”, care conţine mărturii ale unor persoane vârstnice din mai multe ţări ale Uniunii, se înscrie printre demersurile acestei campanii de comunicare.

În videoclip, persoanele vârstnice le transmit generaţiilor următoare poveştile lor de viaţă despre democraţie şi insistă că acest drept democratic nu poate fi considerat un dat.

Videoclipul „Foloseşte-ţi votul” şi nouă versiuni adaptate pentru televiziune, cinema, radio şi reţelele sociale sunt distribuite în toate statele membre începând de luni, 29 aprilie.

Conceptul filmului a fost dezvoltat de agenţia de publicitate &Co din Danemarca, pe baza unui briefing al Parlamentului European, şi regizat de regizoarea Mette Carla, potrivit informaţiilor furnizate de PE.

Mette Carla a urmat Şcoala Naţională de Film din Danemarca, unde a absolvit ca regizor de documentare. În 2019 a câştigat un Leu de Argint la Cannes pentru filmul „Voiceless Women”.

Videoclipul de patru minute conţine mărturii ale unor persoane vârstnice din zece ţări ale Uniunii Europene: România, Franţa, Finlanda, Cehia, Germania, Spania, Letonia, Italia, Olanda şi Polonia. Filmările au avut loc la Pavilionul Langelinie din Copenhaga, Danemarca, pe 17 şi 18 ianuarie acest an.

Videoclipurile vor fi încărcate pe site-ul de internet al Parlamentului European privind alegerile şi pe canalul de YouTube al Biroului Parlamentului European în România.

Filmul este subtitrat/dublat în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE, precum şi în unele limbi regionale.

Cu scopul de a face filmul cât mai accesibil posibil, din filmul de 4 minute au fost adaptate o versiune cu transcriere, o versiune cu descriere audio şi o versiune cu limbaj internaţional al semnelor.

În 2019, peste jumătate dintre alegătorii eligibili din Europa s-au prezentat la urne, respectiv 50,6 %. Sondajul de opinie Eurobarometru din primăvara lui 2024, la care au răspuns peste 26.000 de cetăţeni din toate ţările UE, arată că peste 60% dintre europeni sunt interesaţi de alegerile europene din 6-9 iunie, cu 11 puncte procentuale mai mult decât în primăvara anului 2019. În plus, 71 % dintre respondenţi susţin că probabil vor vota, o cifră cu 10 puncte procentuale mai mare decât în sondajul anterior.

AGERPRES/(AS – autor: Florin Ştefan, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Loading


Conținutul website-ului www.radiovocearomaniei.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către TRUST MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor RADIO VOCEA ROMÂNIEI, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@radiovocearomaniei.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile TRUSTULUI MEDIA PRESĂ-RADIO-TV VOCEA ROMÂNIEI în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.radiovocearomaniei.ro.

Reader's opinions

Leave a Reply